English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Közeledik a számviteli törvény szerinti beszámolók benyújtásának a határideje Nyomtatás E-mail
2017. május 29. hétfő, 00:00

A Céginformációs Szolgálat már kizárólag az Online Beszámoló Űrlapkitöltő Rendszeren keresztül fogadja a letétbehelyezés, illetve közzététel céljából benyújtott beszámolókat. Az új rendszerre, valamint a számviteli törvény változása kapcsán esetlegesen felmerülő értelmezési nehézségekre tekintettel tanácsos a cégek számviteli beszámolóját minél előbb összeállítani és a tulajdonosokkal elfogadtatni, annak érdekében, hogy a közzétételre határidőben sor kerülhessen.

Az OBR felülete úgy épül fel, hogy végigvezesse a kitöltőt az egyes mezőkön, így erősen ajánlott a fedlapot, illetve az űrlapokat sorrendben haladva kitölteni. A cégadatokat a hatályos adószám beírását követően a cégnyilvántartásból veszi át a felület. A vonatkozó jogszabály alapján a Céginformációs Szolgálat továbbra is a cégjegyzékszám, illetve adószám megfelelőségét vizsgálja, az egyéb cégadatok beemelése egyelőre csupán a kitöltést segíti, illetve csökkenti a manuálisan begépelendő adatokat. Amennyiben az átemelt adatok nem felelnek meg a valóságnak, úgy azok szabadon módosíthatóak  tehát sárga figyelmeztetés esetében a beszámoló benyújtható, az kizárólag arra figyelmeztet, hogy a beírt adat nem egyezik meg a cégbíróságon bejegyzett adattal, így vélhetőleg  a társaság nem tett eleget valamely jogszabályból eredő cégbírósági adatbejelentési kötelezettségének, amelyet változásbejegyzési eljárás keretében, jogi képviselő igénybe vétele útján tud a cég pótolni. Az is előfordulhat, hogy azért jelenik meg sárga figyelmeztetés a beküldő személyénél, mert az adott személy nem szerepel a cégnyilvántartásban (pl. alkalmazott, vagy egyéni vállalkozó könyvelő). Ebben az esetben nincsen teendője a cégnek, a beszámoló pedig hiba nélkül beküldhető. A felületről általános jelleggel is érdemes megjegyezni, hogy a sárga figyelmeztetés minden esetben csupán egy jelzés, amelynek figyelmen kívül hagyásával a beszámoló benyújtható. Piros hiba esetében azonban az elírás mindenképpen javítandó, illetve a hiányzó adatokat pótolni szükséges.


A rendszer az üzleti év alapján állítja össze az adott időszakban a jogszabályok rendelkezései szerint alkalmazandó, illetve alkalmazható mérleget, eredménykimutatást, valamint az új rendszer abban is segíti a könyvelőket, hogy mely beszámolókat, illetve beadványokat kell a Céginformációs Szolgálat részére benyújtani. Amennyiben a fedőlapon a lila részben (17-24. mezők) nem találnak meg valamely vállalkozóra vonatkozó jogszabályt, illetve beadvány típust az általában úgy fordulhat elő, hogy az adott szervezet (pl. alapítványok, egyesületek) beszámolóját, vagy adott beadvány típusát (pl. zárómérleg) nem a Céginformációs Szogálathoz kell benyújtani. Ebben az esetben javasolt a kötelezettséget előíró jogszabály figyelmes újratanulmányozása, és az abban leírtak alkalmazása.

Amennyiben egy személy/szervezet az adott beszámoló tekintetében több különböző minőségben (pl. „könyvelő szervezet megegyezik a beadványt megküldő szervezettel”)  jelenik meg, úgy a legördülő menüben az erre utaló  megjegyzést válasszák ki, mert ellenkező esetben a rendszer nem fogja elfogadni, amennyiben több személyhez/szervezethez ugyanazon azonosító adatot adják meg.

A csatolmányok esetében fontos arra figyelni, hogy a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 2006. évi V. törvény 18.§ (1) bekezdése alapján a szkennelés nem megengedett. A szövegszerkesztővel előállított dokumentumokat valamely PDF konverter alkalmazással kell átalakítani és így lehet a felületen PDF fájlként csatolni.

Fontos arra figyelni, hogy a rendszer nem végez automatikus mentést, sem központi tárhelyre, sem a felhasználó munkaállomására. Éppen ezért bizonyos időközönként, illetve a karbantartásra figyelmezető üzeneten tanácsos a „Letöltés OBR fájlként” funkciógombra kattintani, annak érdekében, hogy a kitöltött adatok ne vesszenek el egy esetleges hálózati, vagy egyéb probléma esetén. Ebben az esetben, amennyiben a felhasználó számítógépén nem található speciális beállítás, az .obr fájlt a Letöltések mappában kell keresni. Az .obr fájt nem lehet megnyitni semmilyen egyéb segédprogrammal, az kizárólag az OBR felületére visszatöltve válik olvashatóvá, illetve szerkeszthetővé.

A kitöltés során tanácsos a böngésző alkalmazások legfrissebb verzióját alkalmazni, amelyek ingyenesen frissíthetőek, illetve letölthetőek a gyártó honlapjáról. Az operációs rendszerek tekintetében érdemes szem előtt tartani, hogy a Windows XP programot a Microsoft már nem támogatja, frissítések nem jelennek meg rá, így egyrészt biztonsági kockázatot jelent a felhasználó számára, másrészt pedig az OBR nem került ezen szoftverre optimalizálásra, így elképzelhető, hogy bizonyos funkciók nem fognak megfelelően működni.

A korábbi évektől eltérően az OBR-hez kapcsolódóan az elsővonalú telefonos ügyfélszolgálati támogatást 7x24 órában a Kormányzati Ügyfélvonal (hívószám: 1818) munkatársai fogják biztosítani a könyvelők, illetve cégek számára. A Céginformációs Szolgálat számviteli kérdések megválaszolásával kapcsolatban továbbra sem rendelkezik hatáskörrel, azonban idén is meghosszabbított telefonos ügyfélszolgálati időben, valamint hétvégén fog a határidő utolsó napjaiban rendelkezésre állni annak érdekében, hogy a felmerült technikai kérdések megoldását segítse.

Átlagos terhelés mellett a beküldött beszámolók pár perc múlva közzétételre kerülnek a Céginformációs Szolgálat honlapján, azonban a határidő utolsó napjain a közzététel, illetve a beszámolót benyújtó személy részére a befogadásról szóló ügyfélkapus visszaigazolás kiküldése, akár a következő napra is átnyúlhat. Amint megkapta a tájékoztató ablakban az érkeztetőszámot, a beszámolót ne küldje újra.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy az OBR nem elérhető, akkor tekintse meg az http://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/uzemszunet menüpont alatt meghirdetett, illetve közzétett tájékoztatót.

Forrás: Magyarorszag.hu

Az elmúlt öt hónapról rendelkezésre álló legfrissebb statisztikák szerint, január-májusban 3,4 millió vendég 7,9 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégszám 8,2%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 6%-kal haladja meg a tavalyi értéket – hangsúlyozta Glázer Tamás. A turizmus tehát ismét bizonyított a nemzetgazdaság egyik húzóágazataként. A beutazó turizmusban kulcsszerepe van annak, hogy Magyarország egy nagyon jó ár-érték arányú utazási célpont, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően folyamatosan tud újat, érdekeset és általában a vártnál is jóval többet nyújtani a látogatóknak. A legtöbb vendég Budapestre érkezik, ám a SZÉP Kártya segíti oldani vendégforgalmunk Budapest-centrikusságát, illetve a hazai turizmus szezonalitását, hiszen az elfogadóhelyek több mint 80%-a vidéken van. Az Észak-Magyarország régió a 3. legnépszerűbb belföldi úti cél, a régióban eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák száma tavaly meghaladta a 2 milliót, ami több mint
13%-os növekedés az előző évhez képest – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes. Kiemelte továbbá, hogy az észak-magyarországi turisztikai régió az év 365 napján kínál tartalmas és kellemes időtöltési lehetőséget, így mind a négy évszakban vonzza a turistákat. Olyan, jól ismert és szeretett térségei vannak, mint Eger és térsége, Mátra, Nógrád, Miskolc-Bükk, Aggtelek, vagy Tokaj-Zemplén. A minőségi szálláshelyek, a nemzeti parkok és a borvidékek mellett az élményközpontúságot emelte ki Glázer Tamás, amiben – szavai szerint – Eger verhetetlen, a legfeltűnőbb változáson azonban Miskolc ment keresztül: iparvárosból kulturális és aktív turisztikai úti céllá vált pár év alatt. Az „Egészségtudatos hegyvidék" mottóval népszerűsített Észak-Magyarországon minden rendelkezésre áll, ami a rekreációhoz szükséges: a vizeken kívül számos más gyógytényező – mofetta, gyógybarlang, gyógynövények, ivókúra – is megtalálható itt. A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy tovább bővüljön a régió vendégfo
rgalma. Jelenleg a vendégéjszakák 80%-a belföldi vendégeknek köszönhető, ezért a társaság törekvése a külföldi vendégek arányának növelése is – hangsúlyozta Glázer Tamás.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 14.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Wintec-Samu Kft.
Samu Zoltán

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Transpannon Kereskedelmi és S... Transpannon Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Rózsavölgyi Tamás

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Pécsi Ipari Park Zrt.
Pintz Andrea

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Pakony Frutt Kft.
Varga János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.