English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Egyre több vendég érkezik folyami hajóúton hazánkba Nyomtatás E-mail
2015. december 11. péntek, 00:00

Idén december 2. és 4. között Magyarország ad otthont a 20. évfordulóját ünneplő Nemzetközi Dunai Hajózási Konferenciának, amelynek fővédnöke Dr. Seszták Mikós, nemzeti fejlesztési miniszter – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.


A 3 napos szakmai fórumon a folyami hajós szakma elitje cserél tapasztalatot, ezzel még több figyelmet irányítva Magyarország nemzetközi folyami hajózásban betöltött szerepére. A szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő, de szorosabb nemzeti szakmai összefogás szükséges a dunai hajós turizmusban rejlő lehetőségek még hatékonyabb kiaknázása érdekében. Az elsődleges cél a vendégek tartózkodási idejének meghosszabbítása, amely elsősorban a speciális elő- és utótúrák szervezésével lehetséges. Fontos szempont a vidéki desztinációk erőteljesebb bevonása is, amelyek közül a Duna menti települések a Mahart Passnave kikötői fejlesztéseinek jóvoltából minden szükséges infrastruktúrával rendelkeznek.

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. által szervezett konferencián a fővédnök képviseletében Dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte: „A Duna jelentős gazdasági potenciállal rendelkezik, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a Duna akadálymentes hajózhatóságának biztosítását. Ehhez fel kell tárni azokat a szinergiákat, amelyek a Dunához kapcsolódó környezet-, természetvédelmi, közlekedési, gazdálkodási, turisztikai, sportcélú fejlesztési igények összhangját megteremtik. A dunai hajózás területén megjelenő állami szerepvállalás az elmúlt időszakban fokozódott. A magyar állam tulajdonában lévő három hajózási társaság közül személyhajózási stratégiai szempontból a 2013 óta többségi állami tulajdonban álló MAHART Passnave Kft. emelendő ki, amely a Duna teljes szakaszán a legnagyobb működő hajóparkkal rendelkező személyhajózási és kikötő üzemeltet
ő gazdasági társaság.”

Köszöntőjében Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára üdvözölte, hogy a konferencián a dunai hajózásban érintett összes mértékadó nemzetközi szereplő megjelent. A folyami hajózást mind a vendégszám, mind pedig a költés tekintetében az egyik legígéretesebb turisztikai szegmensként említette, amelyben még jelentős növekedési potenciált lát. Fontosnak nevezte, hogy a hajóval érkező vendégek minél több helyi szolgáltatást vegyenek igénybe az itt tartózkodásuk során. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy Magyarország a következő években fokozott figyelmet fog fordítani az aktív turizmushoz kötődő úthálózatok, szolgáltatások fejlesztésére, ami pl. a hajós és a kerékpáros időtöltés összekapcsolását fogja könnyebbé tenni, illetve számos, Duna-menti kulturális és történelmi látnivaló fejlesztés, megújítása várható. Ezen kívül javasolta, hogy a dunai hajókirándulások ne álljanak meg Budapestnél, hanem vigyék tovább az utasokat déli irányba (lower Danube), hogy megi
smerhessék akár Magyarország más vidékei, akár Szerbia, Románia és Bulgária szépségeit.

A Magyar Turizmus Zrt. az Edutus Főiskola és a Viking River Cruises együttműködésében idén készült friss kutatás szerint a dunai hajóutazás egyre fontosabb eleme Magyarország turisztikai kínálatának, a több európai várost érintő folyami hajóutak vonzó állomása Budapest.

Fővárosunk önmagában is jelentős vonzerővel bír a megkérdezettek körében: a hajóval érkezők 80%-a számára fontos, hogy Budapest is az útvonal része, mert elmondásuk szerint a hajós utazásuk legjobb élményei Budapesthez kötődnek. Az elégedettséget jelzi, hogy a felmérésbe bevontak közel 100%-a ajánlaná a budapesti utazást barátainak, ismerőseinek.

Spányik Gábor, a rendezvény főszervezője, a MAHART Passnave Kft. ügyvezetője elmondta: rendkívüli öröm és egyben elismerés a hajóstársaságnak, hogy felkérték a nemzetközi folyami hajós szakma legfontosabb éves rendezvényének a megszervezésére. A Mahart számára is elsődleges szempont a szakmai kapcsolatok további erősítése és a konferencia minden résztvevőjét biztosították a társaság jövőbeni együttműködési szándékáról is. A hazai teljes Duna és Tisza szakaszokon a MAHART PassNave Kft. kezelésében mintegy 70 kikötő található és a társaság több mint 30 hajóval rendelkezik. A járműpark vonatkozásában a társaság mindent megtesz a legújabb környezetvédelmi normáknak való megfelelés érdekében. A környezetvédelem mellett természetesen az utaskényelem is prioritás a társaság számára, melynek szellemében folyamatosan újulnak meg a rendezvény- és a menetrendszerinti hajók.

„A célunk az, hogy hatékonyabban aknázzuk ki a dunai hajós turizmusban rejlő lehetőségeket. Az első és legfontosabb lépés ennek érdekében, hogy még szorosabbra fűzzük a szakmai együttműködéseinket. A kutatásunk szerint a hajóval érkező vendégek fele nem vesz részt elő- vagy utótúrán, amin mindenképpen érdemes változtatnunk a vendégek tartózkodási idejének növelése érdekében. A vonzó attrakciók és tartalmas programok biztosításában, megszervezésében és népszerűsítésében együttműködünk a programgazdákkal, utazási irodákkal és hajóstársaságokkal. Biztos vagyok abban, hogy az olyan termékkapcsolások, mint a kerékpározás és a folyami hajózás további élményeket adhatnak és csak a képzelet szabhat határt a változatosabbnál változatosabb speciális túrák kialakításának.” – emelte ki dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Számos kiaknázatlan lehetőség rejlik még a kulturális, gasztronómiai és egészségturisztikai szolgáltatások kínálásában, igénybevételében is, nem csak a fővárosban, hanem vidéken is. A legfrissebb statisztikai adatok szerint az idei év első kilenc hónapjában valamennyi turisztikai régióban nőtt a vendégforgalom. Mindez azt jelzi, hogy Magyarország bőven tud újdonságokat kínálni vidéken is a hajóval érkező vendégeknek számára.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatója a résztvevők figyelmébe ajánlotta az új típusú Budapest Kártyát, amellyel rugalmasan, testre szabottan lehet a budapesti szolgáltatások széles körét igénybe venni. Elmondta, hogy a budapesti turizmus kiemelkedően jó évet tudhat maga mögött, és reményét fejezte ki, hogy a fővárosi vendégéjszakák száma év végére meghaladja a 9 milliót.

Gerhard Skoff, a Danube Tourist Consulting vezetője mint a konferencia ötletgazdája emlékeztetett arra, hogy immár 20 éve annak, hogy a Duna-Majna-csatorna hajózhatósága kapcsán az első dunai hajózási konferenciát megtartották Linzben. Akkor még csak 20-an ülték körül az asztalt, így büszke rá, hogy mára egy több száz fős nagyrendezvénnyé fejlődött ez a kezdeményezés, ahol a kormányzati, önkormányzati és piaci szereplők egyaránt képviseltetik magukat. Kiemelte, hogy napjaink nemzetközi konfliktusokkal, terrorveszéllyel terhelt világában nagy érték, hogy a Duna, illetve tágabb térsége ma is nyugodt, biztonságos desztináció.

A konferencián előadást tartott Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese is, aki átfogó képet rajzolt a folyami hajózás turisztikai jelentőségéről. „Vitathatatlan, hogy a folyami hajós turizmusban résztvevők kívánatos célcsoportot jelentenek a magyar turizmus számára: döntő többségük az idősebb, felsőfokú végzettségű és átlagon felüli jövedelemmel rendelkezők csoportjába tartozik. Megfigyelhető azonban, hogy fiatalodik a folyami hajózásra foglaló generáció is.” – hangsúlyozta.

A Nemzetközi Dunai Hajózási és Turisztikai Konferencián részt vett több száz külföldi szakember számára speciális budapesti és vidéki külön programok – köztük buszos és hajós városnézések, gasztronómiai és kulturális programok – segítségével is ízelítőt adtak a szervezők hazánk egyedülálló turisztikai kínálatából, egyben az elő- és utótúrák szervezéséhez is számos új ötletet adva.

Forrás: Objektív Hírügynökség
Az elmúlt öt hónapról rendelkezésre álló legfrissebb statisztikák szerint, január-májusban 3,4 millió vendég 7,9 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégszám 8,2%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 6%-kal haladja meg a tavalyi értéket – hangsúlyozta Glázer Tamás. A turizmus tehát ismét bizonyított a nemzetgazdaság egyik húzóágazataként. A beutazó turizmusban kulcsszerepe van annak, hogy Magyarország egy nagyon jó ár-érték arányú utazási célpont, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően folyamatosan tud újat, érdekeset és általában a vártnál is jóval többet nyújtani a látogatóknak. A legtöbb vendég Budapestre érkezik, ám a SZÉP Kártya segíti oldani vendégforgalmunk Budapest-centrikusságát, illetve a hazai turizmus szezonalitását, hiszen az elfogadóhelyek több mint 80%-a vidéken van. Az Észak-Magyarország régió a 3. legnépszerűbb belföldi úti cél, a régióban eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák száma tavaly meghaladta a 2 milliót, ami több mint
13%-os növekedés az előző évhez képest – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes. Kiemelte továbbá, hogy az észak-magyarországi turisztikai régió az év 365 napján kínál tartalmas és kellemes időtöltési lehetőséget, így mind a négy évszakban vonzza a turistákat. Olyan, jól ismert és szeretett térségei vannak, mint Eger és térsége, Mátra, Nógrád, Miskolc-Bükk, Aggtelek, vagy Tokaj-Zemplén. A minőségi szálláshelyek, a nemzeti parkok és a borvidékek mellett az élményközpontúságot emelte ki Glázer Tamás, amiben – szavai szerint – Eger verhetetlen, a legfeltűnőbb változáson azonban Miskolc ment keresztül: iparvárosból kulturális és aktív turisztikai úti céllá vált pár év alatt. Az „Egészségtudatos hegyvidék" mottóval népszerűsített Észak-Magyarországon minden rendelkezésre áll, ami a rekreációhoz szükséges: a vizeken kívül számos más gyógytényező – mofetta, gyógybarlang, gyógynövények, ivókúra – is megtalálható itt. A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy tovább bővüljön a régió vendégfo
rgalma. Jelenleg a vendégéjszakák 80%-a belföldi vendégeknek köszönhető, ezért a társaság törekvése a külföldi vendégek arányának növelése is – hangsúlyozta Glázer Tamás.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 14.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Gazdasági tanácsadás

Gazdasági ügyekben kérdezzen tanácsadónktól!

Kérdését felteheti a Fórumban is!

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Fertõdi Zöld Mezõ Mezõgazd... Fertõdi Zöld Mezõ Mezõgazdasági Szövetkezet
Csuka Ignác

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Tüv Süd Kermi Minõségellen... Tüv Süd Kermi Minõségellenõrzõ és Szolgáltató Korlátolt Felelõsségû Társaság
Magasházy Beatrix

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Agrotechnika Kft.
Lénárd Ferenc

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Fitting Flex Bt.
Mosonyi Zsuzsanna

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.