English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Drágul a magyar dolgozó Nyomtatás E-mail
2017. március 29. szerda, 00:00

Egyre több a betöltetlen álláshely Európában, Magyarország pedig az élmezőnyben jár, ami miatt nálunk növekednek az egyik leggyorsabb mértékben a munkaerőköltségek.


A világgazdaság válság óta nem volt annyi betöltetlen álláshely az Európai Unióban és az eurózónában, mint tavaly. Az Eurostat adatai szerint az EU-ban 1,8 százalékos volt az üres álláshelyek aránya a tavalyi negyedik negyedévben, a valutaövezetben pedig 1,7 százalékot mértek. Magyarországon az EU-átlagnál magasabb, 1,9 százalékos volt a ráta, ennél csak hat tagállamban mutattak ki magasabb arányt. (Csehországban mérték a legmagasabb arányt, 3 százalékosat, míg Görögországban a legalacsonyabbat, 0,3 százalékot.)

Magyarországon 2016 végén 55 ezer üres álláshelyet tartottak nyilván, ami több mint 11 ezres növekedés az előző év azonos időszakához képest. A munkaerő iránti kereslet folyamatosan növekszik, miközben a vállalatok és szakmai szervezetek arra panaszkodnak, hogy nem találják meg a képzett dolgozókat. A vállalatok a fizetések emelésével próbálják megtalálni a megfelelően képzett szakembereket, ennek következtében a tavalyi utolsó három hónapban 6,3 százalékkal nőtt a munkaerőköltség 2015 negyedik negyedévéhez képest, ennél gyorsabban csak négy országban drágult a dolgozók foglalkoztatása. Romániában 12 százalékkal emelkedett, Litvániában is két számjegyű növekedést láthattunk, de Lettországban és Bulgáriában is 8 százalékos emelkedést tapasztalt az Eurostat. Az EU-átlag két százalék alatti, vagyis a régiós országokban jóval gyorsabban nő a munkaerőköltség, ezt pedig nem olyan lépések okozzák, mint az adóemelések, hanem a fizetések gyors növekedése.

Magyarországon azonban az egy órára jutó munkaerőköltség ezzel együtt is relatíve alacsony. Habár összehasonlító adatok csak 2015-ig állnak rendelkezésre, akkor 7,5 euróba került egy magyar dolgozó foglalkoztatása (a bérével és a közterhekkel együtt), ami mélyen alatta marad az EU 25 eurós átlagának, és csak Lettország, Litvánia, Románia és Bulgária volt mögöttünk. Igaz, az egy főre jutó GDP-ben és termelékenységben előttünk járó Szlovákiában és Csehországban is „csak” 10 euróba került az egy órára jutó munkaerőköltség, a hozzánk hasonló fejlettségű Lengyelországban 8,6 eurót tett ki. Innen nézve a magyar bérek felzárkózása folytatódhat, a cégek növekedése szempontjából a kérdés már leginkább az, hogy lesz-e elég hadra fogható munkaerő magasabb bérek mellett.

KSH adatai alapján a feldolgozóiparból 15 ezer munkavállaló hiányzott tavaly október és december között, ami 3 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Még kellemetlenebb a helyzet az építőiparban, ahol a termelés robbanására lehet számítani a tavalyi hanyatlás után, itt 2500-an hiányoznak a 2015. negyedik negyedéves 1500 után. (A számok jelentősen alulbecsültek, mert csak a bejelentett álláshelyeket számlálják, de a tendencia egyértelműen növekvő.) Az építőiparban a cégek 40-50 százaléka panaszkodik munkaerőhiányra mint a termelés elsődleges gátjára, ezért kérdés, hogy a beömlő EU-forrásokkal és a lakásépítési boommal egyszerre hogyan küzd meg az ágazat. Az üres álláshelyekre vonatkozó adatok alapján súlyos a munkaerőhiány a kereskedelemben, a vendéglátásban, a szállítás-raktározás ágazatban, de az adminisztratív munkára sem igazán találnak megfelelő munkavállalót.

A feldolgozóiparban már a cégek 75 százaléka panaszkodott arra az idei első negyedévben, hogy a termelés legfontosabb korlátja a munkaerő hiánya. Az Eurostat felmérése szerint egy negyedévvel korábban még 71 százalékon állt a mutató, az egy évvel korábban pedig 50 százalékot mértek. A szolgáltató szektorban azonban a július–szeptemberi 40 százalékról 30-ra csökkent az arány. Virovácz Péter, az ING Bank vezető közgazdásza szerint ez akár már a jelentős idei béremelések hatása is lehet, de korántsem biztos, hogy tendenciaszerű lesz a csökkenés.


Idén is érdemben nőnek a keresetek
Magyarországon idén várhatóan érdemben tovább emelkednek a keresetek s ezekkel együtt a munkaerőköltségek, amelyeket a minimálbér, a garantált bérminimum, valamint a munkaerőhiány okozta béremelések hajtanak. Januárban 10 százalékkal nőttek a keresetek, és elemzők szerint az egész évben hasonló dinamikára lehet számítani, a költségek növekedését azonban részben kompenzálja a járulékcsökkentés.

Forrás: Világgazdaság Online

Az elmúlt öt hónapról rendelkezésre álló legfrissebb statisztikák szerint, január-májusban 3,4 millió vendég 7,9 millió éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégszám 8,2%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 6%-kal haladja meg a tavalyi értéket – hangsúlyozta Glázer Tamás. A turizmus tehát ismét bizonyított a nemzetgazdaság egyik húzóágazataként. A beutazó turizmusban kulcsszerepe van annak, hogy Magyarország egy nagyon jó ár-érték arányú utazási célpont, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően folyamatosan tud újat, érdekeset és általában a vártnál is jóval többet nyújtani a látogatóknak. A legtöbb vendég Budapestre érkezik, ám a SZÉP Kártya segíti oldani vendégforgalmunk Budapest-centrikusságát, illetve a hazai turizmus szezonalitását, hiszen az elfogadóhelyek több mint 80%-a vidéken van. Az Észak-Magyarország régió a 3. legnépszerűbb belföldi úti cél, a régióban eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák száma tavaly meghaladta a 2 milliót, ami több mint
13%-os növekedés az előző évhez képest – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes. Kiemelte továbbá, hogy az észak-magyarországi turisztikai régió az év 365 napján kínál tartalmas és kellemes időtöltési lehetőséget, így mind a négy évszakban vonzza a turistákat. Olyan, jól ismert és szeretett térségei vannak, mint Eger és térsége, Mátra, Nógrád, Miskolc-Bükk, Aggtelek, vagy Tokaj-Zemplén. A minőségi szálláshelyek, a nemzeti parkok és a borvidékek mellett az élményközpontúságot emelte ki Glázer Tamás, amiben – szavai szerint – Eger verhetetlen, a legfeltűnőbb változáson azonban Miskolc ment keresztül: iparvárosból kulturális és aktív turisztikai úti céllá vált pár év alatt. Az „Egészségtudatos hegyvidék" mottóval népszerűsített Észak-Magyarországon minden rendelkezésre áll, ami a rekreációhoz szükséges: a vizeken kívül számos más gyógytényező – mofetta, gyógybarlang, gyógynövények, ivókúra – is megtalálható itt. A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy tovább bővüljön a régió vendégfo
rgalma. Jelenleg a vendégéjszakák 80%-a belföldi vendégeknek köszönhető, ezért a társaság törekvése a külföldi vendégek arányának növelése is – hangsúlyozta Glázer Tamás.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 14.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

HR-tanácsadás

HR ügyekben kérdezzen szakértőnktől!

HR-tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Csepel-Mechanikai gép Kft.
Jakubecz György

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Németh Vasipari Vállalkozás... Németh Vasipari Vállalkozás Kft.
Farkasné Nemes Mónik

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Kelet-Food 2000 Élelmiszeripa... Kelet-Food 2000 Élelmiszeripari Kft.
Tóthné Zsuzsa

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
TRAINEX Pénzügyi, Vállalkoz... TRAINEX Pénzügyi, Vállalkozásfejlesztési és Oktatási Kft.
Hulitz Erika

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.