English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Családalapítás – a nő dönt? Nyomtatás E-mail
2010. július 12. hétfő, 03:00

Lépéselőny/HR : Családalapítás felméréseAnnak ellenére, hogy a gyermek utáni vágy meghatározó módon jelen van a lakosság értékrendjében, hazánkban a tényleges gyermekvállalás jelenleg a legalacsonyabbak közé tartozik Európában, és továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A Generali biztosító kutatást  végzett külön-külön a fiatal férfiak és nők körében, hogy feltérképezze a magyarok gyermekvállalással kapcsolatos véleményeit és terveit. Úgy tűnik, a férfiak szerint a gyermek születéséről kizárólag a nő dönt, noha a megkérdezett férfiak többsége érettnek érzi magát az apaságra. A spontán női reakcióknál ugyanakkor az ijedség és a félelem listája hosszabb, mint a boldogságé: a nők anyaságtól való félelmét, a gyermekvállalás halogatását vagy elutasítását elsősorban az anyagiak befolyásolják.


Férfiak és nők – eltérő vélemények

A Generali biztosító fókuszcsoportos kutatást végzett külön a férfiak és külön a nők körében, hogy a résztvevők saját nemük szemszögéből válaszolják meg a kérdéseket. „Azt, hogy egyáltalán lesz-e gyerek, és mikor, azt a nők döntik el, ez kizárólag tőlük függ - így érzik a megkérdezett férfiak. A gyermekvállalás ezek szerint a nők kezében van, ők viszont a beszélgetés alapján ezer gátat húznak maguk elé és halogatják, sokan pedig végleg elhalasztják a gyerekszülést, a második gyermekét legalábbis” – elemzi a kutatást Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.

Míg a nőknek minden gondolata a biztonságra való törekvést sugározza, érdekes módon a férfiak a gyermekvállalás időpontjánál először az érzelmi hátteret emelik ki mint legfontosabb szempontot. A megkérdezett férfiak többsége érettnek érzi magát az apaságra, konkrét céldátumot, határidőt azonban egyikük sem szabott meg. Arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha most jönne a baba, a férfiaknál sokkal gyakorlatiasabbak az első gondolatok, legyen szó akár örömről, akár ijedségről. Talán azért, mert nem misztifikálják a félelmeiket úgy, mint a nők, az öröm a félelem fölé nőhet. A spontán női reakcióknál ugyanakkor az ijedség és a félelem listája hosszabb, mint a boldogságé.

Egy gyerek nem gyerek

Érdekes módon míg az általános vélemény szerint a nők szeretnének több gyermeket, a Generali  felméréséből az derült ki, hogy többségük inkább csak 1 gyermeket vállalna. Bár hajlanának a kettőre, hogy ne egyedül nőjön fel a gyermekük, erősebb bennük a szorongás, a jövőtől való félelem. Mint mondják, jelenlegi egzisztenciájuk csak egy gyermek - igényeik szerinti - felnevelését teszi lehetővé. A kettőt vállalók nem egyszer a párjukra hivatkoznak, ezzel mintegy átruházva a(z) - anyagi -  felelősséget a férfiakra.


Ezzel szemben a férfiak úgy tartják, „egy gyerek nem gyerek”, és minden megkérdezett a két (egy fő a három) gyerek mellett voksolt. Ők úgy gondolják, a gyereknek jó, ha testvér mellett nő fel és jó, ha felnőtt életében is van valaki, aki támasza lehet, akire számíthat. Szerintük a több gyerekhez csak elhatározás szükséges: nem kell mérlegelni, óvatoskodni, bele kell vágni és az élet megoldja a dolgokat.

Pénztárca-faktor

A gyermekvállalási kedv csökkenésének okai összetettek. A Generali kutatása alapján a legnagyobb visszatartó erő az egzisztenciális félelem: az anyagi gondoktól való aggodalom megelőzi az örömöt, háttérbe szorítja az anyaság és a gyermekvállalás vágyát. A megkérdezettek többségénél nem a karrier vagy a gyermek a központi dilemma, hanem a pénztárca: az anyagi biztonság hiánya.

Aggodalomra ad okot a munkahely várható elvesztése: ez a nőknél törést jelenhet a szakmai karrierben, és tovább súlyosbíthatja a várható anyagi gondokat. Az igazi veszélyeztetettek azok a nők, akik nem érzik biztonságban munkahelyüket, illetve potenciális vagy tényleges kismamaként hátránnyal indulnak egy megpályázott állásért. A fiatal férfiakat azért sújtja ez a helyzet, mert többségük úgy érzi, egyedül, egy jövedelemből nem tudja eltartani a családját. Van, aki ténylegesen nem, van, aki azon a színvonalon nem tudná eltartani a családját, amit elvárhatónak, netán ideálisnak érez. A Generali felmérése szerint az átlagnál erősebbek a félelmek a Kelet-Magyarországon élők, az alacsonyabb jövedelmi csoportok és a 20-24 év közöttiek körében.

Lépéselőny/ HR :Gyermekvállalás és családalapítás
Az anyagi félelmek és a karrier mellett a gyermekvállalást erősen befolyásolja a házasságok számának csökkenése is. Az elmúlt két évtizedben, amíg a házasságban élők száma jelentősen csökkent, addig az élettársi kapcsolatban élőké csaknem háromszorosára nőtt. Az élettársi kapcsolatok elterjedése pedig negatívan hatott a gyermekvállalásra: a házasságban élő nők gyermekvállalási gyakorisága több mint kétszerese a nem házas nőkének. Emellett lecsökkent a párkapcsolatok aránya is, egyre többen egyedülállóak, és közülük sokan kicsúsznak a termékenységi korból.
Lépéselőny/HR : Gyermekvállalás

„Kutatásunk is azt mutatja, hogy a fiatalok biztos jövőt szeretnének, olyat, ahol bátran vállalhatnak gyereket, akár többet is, mert lesz miből eltartani. Ehhez azonban be kell látnunk, hogy a stabil anyagi helyzetünk megteremtéséhez hosszú távon csak a saját forrásainkra támaszkodhatunk. Biztosítónk épp ebben kívánja a családokat segíteni. Kidolgoztunk egy olyan egyedülálló megtakarítási programot, mely a gyermekek biztonságos jövőjéhez, valamint a gyermeknevelés során felmerülő váratlan kiadásokhoz nyújt segítséget. A Generali Gyermekjövő programhoz tartozó Családi Aranyszárny rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött biztosításunk, és a Támasz rendszeres díjas, klasszikus életbiztosításunk kedvező konstrukcióival a család elképzeléseinek megfelelő időpontokban tud anyagi segítséget nyújtani.” – tette hozzá Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.


Forrás: Generali-Providencia Biztosító Zrt



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció, a gazdasági ismeretek gyakorlati alkalmazásának terepe. Lényeges, gyakorlatban használható információk egy helyen a fő HR és munka témákban: munkaerő, erőforrás fejlesztési, bérszámfejtés, munkaügy, TB. A szakügyintézők, szakmenedzserek, ügyintézők, fejlesztési tanácsadók kincsesbányája, akik a gazdálkodási kar, illetve a menedzsment kézikönyvek elvégzése után gyakorlati ötletek tárházát találják a tréning, állás interjúk, önéletrajz kezelés, munkaerő-felvétel, képzések, coaching, teljesítmény menedzsment témákban.

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

HR-tanácsadás

HR ügyekben kérdezzen szakértőnktől!

HR-tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Salesjob.hu Kft.
Takács Nikolett

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Open SKM Agency Kft.
Tauszig Klára

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Munkácsy-Mezöszolg Termelö,... Munkácsy-Mezöszolg Termelö, Szolgáltato és Kereskedelmi Kft
Végvári Zoltán

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Aszor Informatikai Kft
Rózsa Gábor

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.