English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Munkanélküliség miatt aggódik leginkább az európaiak többsége Nyomtatás E-mail
2010. július 01. csütörtök, 03:00

Lépéselőny/HR: FelmérésA munkaerő-piaci helyzet továbbra is a legégetőbb kérdés az európai nemzetek számára. A GfK Association felmérésében résztvevő tizenegy ország közül nyolc országban a munkanélküliségtől tartanak leginkább. Ezt követi az árak és a vásárlóerő alakulása, valamint a gazdasági stabilitás miatti aggodalom. Habár a jelenlegi gazdasági helyzetet kevésbé tartják aggasztónak, ez még mindig harmadik helyen szerepel a leggyorsabban megoldandó európai problémák listáján.


Az európai lista élén most is és a múltban is a munkanélküliséghez kapcsolódó aggodalmak állnak. Idén az európaiak 43 százaléka fejezte ki aggodalmát, amely 4 százalékpontos emelkedés a 2009-es adathoz képest. A problémát különösen súlyosnak tartják Spanyolországban, ahol a népesség háromnegyede aggódik a munkaerő-piaci helyzet miatt. Ausztriában és Lengyelországban 43 százalék – az európai átlag – gondolja úgy, hogy a munkaerő-piac helyzetének javulnia kell, míg Svédországban és Belgiumban a lakosság harmada ért egyet ezzel az állítással. Az Egyesült Királyság és Hollandia zárja a sort 16 és 8 százalékos eredményekkel.

Az infláció miatt főképp az oroszok aggódnak

A 22 százalékról 18 százalékra történt enyhe csökkenés ellenére az árak és a vásárlóerő alakulása miatti aggodalom az előző évi harmadik helyről idén a második helyre került a leggyorsabban megoldásra váró problémák listáján. Az infláció miatt főleg Oroszországban aggódnak, ahol európai összehasonlításban az infláció nagyon magas. Franciaországban és Németországban a népesség mintegy negyede volt nyugtalan csökkenő vásárlóereje miatt, míg Lengyelországban a népesség 16 százaléka gondolja úgy, hogy valamilyen lépést kell tenni. Ellenben a spanyolországi és svédországi 2 százalékos, és az Egyesült Királyságbeli és hollandiai 3 százalékos arány azt mutatja, ezen országok állampolgárai jóval kevésbé aggódnak emiatt.

A gazdaság jövője az átlagosnál nagyobb mértékben aggasztja a spanyolokat

A gazdasági fejlődés miatti aggodalom tükrözi az enyhébb helyzetet, és ez a probléma most az előző évi második helyről idén a harmadik helyre esett vissza. Miután tavaly az aggodalom mértéke 5 százalékról hirtelen 29 százalékra emelkedett, jelenleg az európaiaknak csak 16 százaléka gondolja úgy, hogy még mindig tartani kell a gazdasági helyzet okozta negatív következményektől. Azonban 31 százalékos és 26 százalékos eredményeikkel Spanyolország és Németország lakossága átlag feletti aggodalmát fejezte ki a gazdaság jövőjével kapcsolatban.

Lépéselőny/HR: Munkanélküliség

Forrás: GfK Association, „Európai kihívások 2010”

A bűnözés miatt leginkább a hollandok és olaszok aggódnak

A bűnözés problémája továbbra is a negyedik helyen áll. Különösen a hollandok (24%) és az olaszok (22%) követelnek erőteljesebb fellépést a bűnözés ellen.

Az egészségügy miatti aggodalmak továbbra is a középpontban állnak. A jelenlegi 11 százalékos eredményével az ötödik helyen található. A lengyelek különösen elégedetlenek a betegség esetén kapott egészségügyi ellátással (26%), de 21 százalékos eredményükkel a németek is úgy érzik, hogy reformokra van szükség.

A nyugdíjak és az idősori ellátások miatti aggodalmak egy hellyel előrébb kerültek, és 9 százalékos eredménnyel jelenleg a hatodik helyen szerepelnek. Németország és Ausztria lakossága, akik között az aggódók aránya 19, illetve 16 százalék, mindenféleképpen javulást vár a nyugdíjak kérdésében. Az öregkori nyugdíjak kérdése a franciák számára is (13%) kiemelt problémának számít.

A lakhatási kérdések főként az oroszokat és a franciákat foglalkoztatják

Nyolc százalékos értékükkel a lakhatással és a lakbérekkel kapcsolatos aggodalmak változatlanok, habár idén a nyolcadik helyen állnak a 2009-es hatodik helyezés után. Minden ötödik orosz, és legalább minden tízedik francia aggódik a megfelelő lakhatás hiánya miatt. Ugyanakkor úgy tűnik, ez jelenleg nem probléma Svédországban.

Az osztrákok és a britek a bevándorlás és a beilleszkedés miatt aggódnak

Nyolc százalékos értékükkel a bevándorlással és a beilleszkedéssel kapcsolatos kérdések továbbra is a kilencedik helyen állnak. Huszonnyolc százalékos értékével Ausztria a listavezető, szorosan mögötte található az Egyesült Királyság 25 százalékkal. A belgák és az olaszok szintén úgy gondolják, hogy a jelenlegi helyzeten javítani kellene.

Az előző évhez hasonlóan, a top 10 kihívás listáján az utolsó helyet az oktatáspolitika foglalja el, amelynek értéke a 7 százalékon stagnál. A németek (14%) és a britek (11%) szeretnék leginkább az oktatási rendszer javítását.

Német aggodalmak: a munkanélküliség továbbra is az első helyen

2010-ben a németek kétharmada (9 százalékponttal többen, mint 2009-ben) leginkább a munkaerő-piaci helyzet miatt aggódik. A recesszió alatt a munkanélküliség emelkedett, habár az emelkedés mértéke alacsonyabb, mint amire korábban számítottak (a 2008-as 7,3 százalékról 2010 januárjára 7,5 százalékra emelkedett az OECD szerint). A vezető gazdasági kutatóintézetek legújabb jelentései szerint pedig a munkanélküliek számának további csökkenése várható.

A gazdasági fejlődés miatti aggodalom tavalyi robbanásszerű emelkedését követően idén ismét csökkent (10 százalékponttal) azok száma, akik tartanak ettől a problémától. Ennek ellenére 26 százalékos eredményével még mindig a második helyen szerepel ez a probléma a leggyorsabban megoldandó német problémák listáján.

Miután a 2008-as 37 százalékhoz képest tavaly 13 százalékra esett vissza az árak és a vásárlóerő alakulása miatt aggódok aránya, a németek 24 százaléka jelenleg úgy gondolja, hogy elérkezett az idő a cselekvésre.

Jelenleg az egészségügy a negyedik helyet foglalja el a megoldásra váró német problémákat tartalmazó listán. A nyugdíjak és időskori ellátások témaköre egyre vitatottabb kérdéssé vált, így jelenleg az ötödik helyen szerepel a listán. Míg az előző években a nyugdíj kifizetések majdnem 2,5 százalékkal nőttek, idén a nyugdíjak nem emelkedtek.

A társadalombiztosításhoz kapcsolódó kérdések jelenleg a hatodik helyen szerepelnek a megoldandó problémák listáján. Az igazságosabb társadalom iránti igény 4 százalékponttal, a rekordot jelentő 17 százalékra emelkedett az előző évhez képest, miközben a jövedelmek méltányosabb elosztása különösen gyakran szerepelt a megjegyzések között.

A bűnözés is újra foglalkoztatja a németeket. A tavalyi csökkenés után a bűnözés elleni fellépés kiterjesztése 7 százalékponttal, 15 százalékra emelkedett.

Németországi változások 1990 – 2010

A Németországban leginkább megoldandó problémákat említő válaszadók százalékos arányban (nyílt végű válaszok; százalékra kerekítve; több említés is lehetséges)

Lépéselőny/HR : Országok jellemzői

Forrás: GfK Association, „Európai kihívások 2010”

Forrás: GfK


A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció, a gazdasági ismeretek gyakorlati alkalmazásának terepe. Lényeges, gyakorlatban használható információk egy helyen a fő HR és munka témákban: munkaerő, erőforrás fejlesztési, bérszámfejtés, munkaügy, TB. A szakügyintézők, szakmenedzserek, ügyintézők, fejlesztési tanácsadók kincsesbányája, akik a gazdálkodási kar, illetve a menedzsment kézikönyvek elvégzése után gyakorlati ötletek tárházát találják a tréning, állás interjúk, önéletrajz kezelés, munkaerő-felvétel, képzések, coaching, teljesítmény menedzsment témákban.

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Grundfos Hungária Kft.
Németh Dorottya

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Inox Gyöngy Kft.
Maka Tamás

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Pesti és Lendvai Látszerész... Pesti és Lendvai Látszerész Bt
Lendvai Eszter

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Fehér Házak Kft
Csonka Antal

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.