English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Emelkednek a kelet-közép-európai tőzsdék, Ázsia megtorpant Nyomtatás E-mail
2010. április 12. hétfő, 03:00
04_12gazd4Az egyre bőségesebb likviditásnak köszönhetően ismét javul a befektetői hangulat a kelet-közép-európai piacokon, ami a befektetők kockázati étvágyának növekedését jelzi. A tőzsdék lendületét a növekedési részvények adják, míg az eszközérték növekedését támogató hatások kezdenek kifulladni -írja az Erste Csoport elemzése a régió pénz- és tőkepiacairól.


Az ázsiai és dél-amerikai piacok látszólag megpihentek, s ebből a kelet-közép-európai régió feltörekvő piacai végső soron tőkét is kovácsolhatnak. A világgazdasági növekedés motorjának szerepét betöltő Kína beletaposott a fékbe a hitelezés túlburjánzásának megakadályozása érdekében, s ez meg is látszik a pénzmozgások mértékén. Kelet-Közép-Európa ugyanakkor sok mindent visszahozott a 2009 negyedik negyedévi állapothoz képest. A régió összes piaca tovább menetelt a pozitív tartomány felé. Oroszország és Törökország marad a legkelendőbb piac – a magas olajárnak köszönhetően az orosz börzével az élen . Az alapvető kelet-közép-európai piacokat továbbra is Magyarország vezeti, mintegy a költségvetési kiigazítás terén elért komoly eredmények igazolásaképpen, ugyanakkor azt is jelezve, hogy még mindig a térség legtörékenyebb gazdaságának számít. Románia a tőkebeáramlás sztárja mostanában, emellett erőteljes teljesítményről számolt be, igaz, meglehetősen alacsony bázisról indult. Csehország és Lengyelország ismét egészséges képről adott tanúbizonyságot, az osztrák részvénypiaci görbe kissé ellaposodott újabban.

A Kelet-Közép-Európára vonatkozó pozitív hangulatot a februári visszaesés után ismét megerősítette a ZEW, a német gazdaságkutató intézet és az Erste közös konjunktúraindexe. A bizakodó gazdasági várakozások is újból erőre kaptak, nem is akárhogy, és a kelet-közép-európai régió ezen a téren is jóval felülmúlja az euróövezeti átlagot, hiszen a pozitív tartományban közel háromszoros növekedést produkált. Pillanatnyilag a legnagyobb mértékű rali Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban jelentkezik, ugyanakkor a lengyel piac az egyetlen, ahol az elemzői vélemények egyenlege máris pozitív képet mutat. A gazdasági várakozásokat illetően a legnagyobb javulás Magyarországgal, Romániával és Horvátországgal kapcsolatban jelentkezett. Ezzel párhuzamosan a részvénypiaci teljesítményre vonatkozó előrejelzések is jelentősen javultak április hónapra vonatkozóan.

A részvényelemzések eredményei alapján jól látható, hogy Kelet-Közép-Európában a befektetők átlag feletti összes megtérülést realizálhattak, ha a konszenzust adó elemzők ajánlásaival kapcsolatos fundamentum-elemzéseket követték. – „Ennek nyomán a célárfolyam-növekedés jelöli ki a követendő stratégiát a szimpla vétel/eladás aránnyal szemben. A nagy kockázatokat rejtő részvények hasonlóan izmos teljesítményt nyújtottak az elmúlt hónapok során (a Beta a Stoxx 600-szal szemben, 12 hónapos volatilitás, összes forrás/eszköz). Ez is jelzi, hogy a befektetők kockázati étvágya a jelek szerint nem csökken” – jelentette ki Henning Esskuchen, az Erste Group kelet-közép-európai részvényelemzői csoportjának társvezetője.

Az elmúlt időszak egyik érdekes fejleményeként a befektetők érdeklődése megnőtt a nagyfokú növekedési potenciált és komoly lendületet ígérő részvények iránt. Az Erste Group elemzői szerint a szóban forgó részvények továbbra is pozitív teljesítményt nyújtanak azzal párhuzamosan, hogy Kelet-Közép-Európa gazdasági növekedése egyre erőteljesebbé válik. Míg az alacsony árazású részvények egyértelműen túlteljesítők voltak 2009 jó részén, ez a tendencia megváltozott 2010 első negyedévében: csak az alacsony ár/könyv szerinti értékkel (P/BV-vel) bíró részvények voltak képesek tisztán túlteljesíteni az átlagot. A nagy kapitalizációjú papírok ismét relatív alulteljesítők maradtak.

Kilátások

A jelenlegi környezet nem nyújt egyértelmű iránymutatást a hagyományos stratégiák – úgymint a defenzív vagy növekedési részvényekbe eszközölt befektetések – számára. Az elmúlt időszak szektor szerinti teljesítményadatai azt jelzik, hogy az ingatlanszektor profitált a diszkontok eltűnéséből. Más ciklikus szektoroknak is előnyére váltak a gazdasági kilábalást jósoló várakozások, emellett az ital- és élelmiszeripar is jól teljesített. Összességében az Erste Group elemzői továbbra is úgy látják, hogy egyes szektor teljesítményében vegyesen jelenik meg a fellendülés vezette növekedés és a korábbi túlzó diszkontok ellensúlyozása. A világgazdaság talpra állása és Kelet-Közép-Európa növekedése továbbra is törékeny lábakon áll. Ennek megfelelően a ciklikus részvények (valamint a bankpapírok) továbbra is heveny reakciót mutatnak bármely pozitív hírre, viszont a legnagyobb esést szenvedik el az ellenkező előjelű hírek esetén.

A főbb gazdasági régiók esetében az áthúzódó trend a jelek szerint az, hogy a kormányzati gazdaságélénkítő csomagok hatásának fakulásával a hitelnövekedés lassulása következik be ahogy egyre inkább előrehaladunk a 2010. évben. Ráadásul Kína is visszafogja a további hitelnövekedést. Mivel a főbb nyugati gazdaságokban az állami hitelezés lendülete visszaesik 2010 folyamán, a befektetők jobb ha felkészülnek arra, hogy az összes hitelnövekedés negatívba fordulhat 2010 során. Ha az összes hitelnövekedést az eszközérték növekedésének megbecsülésére használjuk, akkor azt kell mondanunk, hogy a befektetők nem nagyon számíthatnak az eszközértékek további emelkedésére.

Országallokáció

A részvényindexek teljesítménye (euróban)


04_12gazd2

* 1Q 2010 = Háromhavi teljesítmény; 2010. márciusi 30.-i záróárfolyam; Forrás: adatszolgáltatások, Erste Group elemzések

•    Románia igazolta az Erste Group elemzőinek a bikába vetett hitét (hiszen a BET index produkálta az Erste regionális színterének legnagyobb növekedését). A maga 11-es P/E rátájával a román részvénypiac továbbra is a legolcsóbbak közé tartozik a térségben, pont a spektrum ellenkező végét foglalva el, mint a 17-es P/E értéket felmutató Horvátország. A várható további alapkamat-csökkentések és a legalacsonyabb árazási szint okán a román részvénypiacban még van növekedési potenciál, jóllehet minden valószínűség szerint nem akkora, mint az első negyedévben.
•    Ausztria pozícionálása semlegestől túlsúlyozásig tartó allokációs modellt mutat. Az EPS-re vonatkozó konszenzus trendje nem jelez meredek emelkedést, de legalább stabilnak mondható a növekedési ütem. A konszenzus szerint 2010-ben 19 százalékos, 2011-ben 34 százalékos, és 2012-ben pedig 24 százalékos EPS-növekedés várható.
•    Törökország és Oroszország egyaránt túlsúlyozásra vett. Az orosz piacon az olajárak (és más nyersanyagok) törékeny, ámde járható szcenáriót jeleznek. A pénzáramlás alapján a növekedés némiképp lassulhat. A régió második legnagyobbjaként számon tartott török piac megszenvedte az elmúlt időszak politikai viharait, ennek ellenére az Erste Group elemzői Oroszországgal szemben továbbra is az isztambuli börzét preferálják.
•    Lengyelország (közepes túlsúlyozás) és Csehország (stabilan semleges) a konszenzus szerinti növekedés és az elemzések által előrejelzett árazás tetszetős elegyét kínálja (hiszen mindkét tényező mintegy 10 százalékosan alulértékelt jelenleg). Mindkét piacon változatlan marad a kamatláb, talán még az idei esztendő hosszabb időszakában is, mint ahogy eredetileg számítottuk.
•    Magyarország – a lehetséges további kamatvágás szólhat a (stabilan semleges) magyar részvény piac mellett. A növekedési sztori és (ennek nyomán) a talpra állás beárazása kérdéses marad, az árazási javaslatok inkább stagnálást jeleznek.

Országallokációs javaslat

04_12gazd3
Forrás: Erste Group elemzések

A média szektor egyértelmű lendületet kap a minimális eszközbázison. Az ipari termékek és szolgáltatások szektora igazolja az elemzések által előrejelzett növekedési potenciált, hiszen vonzó EVA ütemet produkálnak.
EVA (gazdasági hozzáadott érték) a vállalat pénzügyi teljesítményét kifejező mutató, úgy kapjuk meg, hogy a tőkeköltséget levonjuk az üzemi nyereségből.
A Value Creation Spread azt mutatja meg, hogy a vállalat a működésével mekkora plusz megtérülést tud generálni a tőkeköltség felett.
Az EVA ütem az EVA változásának mértéke elosztva az előző időszak értékesítési árbevételével.

Forrás: Erste Bank Hungary Nyrt.

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Creative Minds Kft
Dr Szekeres Márta

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Architorg Stúdió Építésze... Architorg Stúdió Építészeti Kf
Hely Ferenc

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Mező Stahl Kft
Mező Sándor

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Promt-Zoll Kft.
Molnár Józsefné

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.