English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Befektetések álruhában Nyomtatás E-mail
2007. április 21. szombat, 19:26
Unit linked

Az életbiztosítás alakú megtakarítás

ImageKorábbi cikkeimben elmondtam, miért kell megtanulni és mibe érdemes befektetni, hogy milyen problémák adódnak, sőt végigszaladtunk az egész világ befektetési lehetőségein. A múltkor megmutattam, hogyan tudja a pénzügyi tanácsadó az utolsó forintot is kifacsarni a befektetési alapokból az úgynevezett „unit link” biztosításba rejtett befektetéseken keresztül. Kiderült, hogy a „unit link” formákban 10-20 éves távon egy jó tanácsadó a banki lehetőségek többszörösét is kihozhatja a hozamnak. Pedig igazából nem is azért találták ki ezeket a konstrukciókat, hogy a legnagyobb hozamokat elérhetővé tegyék.
Az igazi ok, a jogi környezet kihasználása. Az életbiztosítás ugyanis speciális szerződés, amely nagyon-nagyon régóta különleges elbírálásban részesül. Azzal, hogy jogilag a befektetési alapokban lévő befektetéseinket formális életbiztosításba ágyazzuk, nagyon sok extra joghoz is hozzáférhetünk. Nézzük sorban ezeket!

 


Itt a pénz, hol a pénz
Mátyás király halála óta lényegében arról szól a magyar történelem, hogy a magyarok megpróbálják kikerülni az adózást. (A múltkor hallottam egy művészettörténésztől, hogy a magyar középkori művészet csúcsa az ötvösművészet. Mert azt fel lehetett kapni, és el lehetett menekülni vele. Ilyen volt a történelmünk...)
ImageDe nemcsak adót nem szeretnek fizetni a magyarok, hanem azt sem szeretik, ha mások belelátnak a vagyonukba. És erre jó okuk van. Az emberek ugyanis megtanulták, hogy a látható vagyon nálunk nem a büszkeségre ok, hanem az irigyektől való félelemre. (Ilyenek vagyunk... „Dögöljön meg a szomszéd tehene is...”)
Milyen esetekben nem célszerű, ha az ember pénze nagyon szem előtt van? Például ha céges csődünk van. Sajnos az esetek nagy részében céges csőd esetén a végrehajtás során sor kerülhet a teljes magánvagyonunkra is. Viszik a kocsit, házat, bankszámlát, befektetési alapjainkat.
Csakhogy a végrehajtási törvény érdekes fordulata, hogy az életbiztosítás azon ritka kivételek egyike (a szakszervezeti sztrájkalap és a kitüntetésekért kapott összeggel együtt), amelyeket nem lehet végrehajtani. A unit link biztosítás törvényi alakja szerint: életbiztosítás. Szóval ha már Kossuth-díjunk nem lehet, amit nem visz el a végrehajtó, ilyen biztosításba álcázott befektetési alapjaink nagyon is lehetnek.

ImageMi a helyzet polgári ügyek esetén? Mondjuk egy jó szaftos válóperben? A unit linked biztosítások sajátsága, hogy nincs központi nyilvántartás róluk. Ha az alperes tudja, hogy hol és milyen számon van egy ilyen szerződése, akkor van esélye bevonni a perbe. De ha nem tud róla, nincs esélye. Ezek nem szép dolgok, nem megyek bele a taglalásába, de nagyon jól el lehet tüntetni a kíváncsi szemek elől a vagyont ilyen formában.
Na és mi a helyzet az APEH-hel? Ha jól viselkedünk, alapértelmezés szerint − eléggé meglepő módon − még az APEH sem lát bele az ilyen formában lévő befektetéseinkbe. Már ha erre előre készülünk. És nem követtünk el valami nagyon nagy disznóságot.
Hát ezért lett ez a forma a nagy vagyoneredet-ellenőrzési hullámban ideális menedék. Ennek megvannak a maga trükkjei – de engedtessék meg a pénzügyi tanácsadónak is, hogy egy-két titkot megtartson magának...

Öröklés

Nyugat-Európában a pénzügyi tanácsadók bevett munkája a hagyatéktervezés: előre olyan formákba telepíteni a vagyont, hogy a halálunk után: a.) ne kelljen az örököseinknek adót fizetni utána − erről lásd az „Örökös problémák” című mellékletet a margón −; b.) azoknak jusson, akiknek mi szánjuk; c.) mindez gyorsan és minden különösebb huzavona nélkül történjék.
ImageAz embereknek – alapértelmezés szerint − nincs teljes szabadságuk abban, hogy megválasszák, kire hagyják örökül haláluk után a vagyonukat. Az örökösödésnek szigorú rendje van, ami néha nem magától értetődik. (Például miért a gyerekek örökölnek mindent, és miért semmit a házastárs?) De ettől a rendtől végrendelet írásával el lehet térni – bizonyos keretek közt. Mert még végrendeletileg sem rendelkezhetünk teljesen szabadon a vagyonunk felett! Bizonyos, úgynevezett „köteles” részeket még így is a törvényben megszabott örökösöknek kell juttatnunk.

A unit link befektetés – biztosítás. A haláleseti kedvezményezett rovatba azt írhatunk be, akit csak akarunk. Ha nagy összegű vagyonom a Macskamenhely alapítványra akarom hagyni, megtehetem. De hagyhatom a feleségemre vagy élettársamra (vagy akár barátnőmre is). Senkinek semmi köze hozzá. Sőt! Ezt bármikor, pusztán a biztosítónak írt rövid levélkével meg is változtathatom...
ImageHa még ez nem lenne elég, gondolkozzon el azon, mi történne, ha váratlanul meghalna. Jó esetben ott van az értékpapírszámláján és a bankban számtalan milliója. Csakhogy ezt az ön halála esetén azonnal zárolják, és csak a hagyatéki eljárás során (normálisan fél év múlva) a közjegyző eldönti kinek jusson. Ha az ön gyerekei kiskorúak, akkor az egész összeget ők öröklik, de ezt természetesen sem ők, sem az özvegye sem kaphatja kézhez, hanem a Gyámhivatal úgynevezett gyámhatósági betétbe helyezi el a bankban, egészen addig, amíg nagykorúak nem lesznek. Ennek kamata bankfüggő, kapaszkodjanak meg: jelenleg 1 és 6% között van. Ez aztán a mostanihoz hasonló 8-9%-os inflációjú években valósággal garantálja, hogy gyermeke szép vagyont halmozzon fel a nagykorúságáig − már ha addig éhen nem hal.
És az öröklési eljárásnak itt nincs is feltétlenül vége, mert ha az örökösök nem értenek egyet a közjegyzővel, akkor perre is mehetnek. Na és, hogy ennek mikor lehet vége, azt már igazán csak a Jóisten és az ő Legfelsőbb Bírósága tudja megmondani. „Ha valakinek két házasságból két gyereke van, akkor képtelenség úgy végrendelkezni, hogy a két gyerek ne menjen perre” – mondta egy ügyvéd barátom.
Sikerült szemléletessé tennem, milyen kellemessé tudjuk tenni túlvilági életünket, ha örököseinkre vagyonunkat nem a bankszámlánkon, hanem unit linked biztosításban hagyjuk?

Adó-visszatérítés
ImagePénzt kapni az APEH-től? Ez aztán a boldogság netovábbja! A unit linked befektetésekre – ismét: mert formálisan életbiztosítások – érvényes az adókedvezményeknek az a szabálya, hogy az évi befizetések 20%-a, de maximum 100 ezer Forint adó-vissszatérítésként visszaigényelhető. Ez azonban az idei évtől csak 3,4 Ft-os millió éves bruttó jövedelemig jár. Fölötte egy darabig csak részlegesen, 3,9 millón túl pedig egyáltalán nem jár.
A dolgok szép csavarja, hogy ezt régen a nagy jövedelmű alkalmazottak vették igénybe, de ők ma a jövedelemhatár miatt már nem tudják visszaigényelni. Régen a vállalkozók azért nem igényelhették vissza, mert minimálbéren voltak bejelentve, és nem volt visszaigényelhető adójuk. Ma meg a kétszeres minimálbér miatt van adójuk, amit visszaigényelhetnek. Ennek ellenére a legtöbben nem teszik. Ennek az az oka, hogy ilyenkor skarlát betűkkel automatikusan megjelenik az APEH számítógépeiben a szerződésünk, és a következő vagyoneredet-vizsgálat alkalmából szépen megtaláljuk az APEH listájában. Míg ha nem, hát nem.
És még valami! Ez a visszatérítés ma van, de semmi garancia rá, hogy holnap is lesz. Ezért, önmagában, csak ezért, nem kell ezt a konstrukciót választani... De van rá sok más egyéb ok!

Azt hiszem, adtam egy kis elgondolkozni valót a nyárra minden kedves olvasómnak. Töprengjenek rajta! És vigyázzanak a pénzükre és magukra!

Dr. Tóth András

Forrás: Az Üzlettárs - www.azuzletars.hu

Kérdése van a cikkhez? Írja meg a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!

Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőnkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Üzleti Közösségünk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

További cikkeket a témában a "Vezetői túlélőcsomag" rovatunkban olvashat →

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe, a kezdeti lépésektől (cégalapítás, székhely választás) a magyar adózás, adó rendszer, a pénzügy és számvitel gyakorlati oldalán át az adóváltozások nyomon követéséig. Legális adómegtakarítási tippek az adószakértő tolmácsolásában.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Adózási tanácsadás

Adózási ügyekben kérdezzen tanácsadónktól!

Adózási tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Unio Print Kereskedelmi és Sz... Unio Print Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Aranyi Józsefné

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Ranex Kft.
Palotai Györgyi

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Hidasháti Mezõgazdasági zRt... Hidasháti Mezõgazdasági zRt.
Végh László

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Sábau Tervezö, Kivitelezö, ... Sábau Tervezö, Kivitelezö, Beruházo és Épitöanyag Kis- és Nagykereskedelmi Kft
Sáfárné Jós Mária

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.