English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Hogyan érintik cégét a törvényváltozások? Nyomtatás E-mail
2007. április 21. szombat, 19:26
A társasági (Gt.) és a cégtörvény (Ctv.) 2007. szeptember 1-től hatályos módosításairól

ImageMi vonatkozik Önre?

2007. szeptember elsejétől megváltozott a társasági és a cégtörvény. A következőkben elolvashatja a jogász tanácsait, mi mit jelent,mire érdemes odafigyelni.





2006. július 1. óta valamennyi gazdasági társaság számára lehetővé vált az elektronikus cégbejegyzési és változásbejegyzési eljárás alkalmazása, 2008. július 1-től ez a lehetőség kötelezettség lesz.
Papíralapon azután nem lehet cégbejegyzési-, és változásbejegyzési-eljárást kezdeményezni.

ImageA cégnévnek a választott cégformát (Kft., Bt., stb.) valamint legalább a vezérszót kell tartalmaznia 2007. szeptember 1-et követően. Ezen két dolog, a Cégnévvel szembeni minimális követelményt jelenti.
Azaz elégséges, ha  eddigi „rövidített cégnév” („XYZ  Kft.”) lesz a társaság teljes cégneve. A vezérszó „XYZ” és a cégforma „Kft.” is rövidíthető lesz a teljes cégnévben.
Természetesen továbbra is használhatóak az alábbi, az Alapító Okiratban szereplő - eddig is alkalmazott –- megnevezések is: XYZ Korlátolt Felelősségű Társaság, XYZ Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság, XYZ Ingatlanforgalmazó Kft.

Ügyvéd által ellenjegyzett aláírás mintán is el lehet készíteni a cég képviselőinek hiteles cégaláírási nyilatkozatát nemcsak a közjegyzői aláírás hitelesítéssel ellátott címpéldányon.
A cég székhelye 2007.szeptember 1-től a cég bejegyzett irodája lesz. Bejegyzett iroda a cég levelezési címe, tehát az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása történik. A cég létesítő okirata úgy is rendelkezhet, hogy a cég székhelye egyben a központi ügyintézés helye. Amennyiben a cég székhelye nem azonos a központi ügyintézés helyével, a központi ügyintézés helyét a létesítő okiratban és a cégjegyzékben fel kell tüntetni.

Image2007. szeptember 1-től az ügyvéd jogosult lesz székhely szolgáltatására is, mivel a cég székhelyeként a továbbiakban a cégjegyzékbe annak az ügyvédnek, illetve ügyvédi irodának a székhelye is bejegyezhető, amely a cég megbízásából gondoskodik a cég üzleti és hivatalos iratainak az átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, egyebekről.
2007. szeptember 1–től a cégjegyzék tartalmazni fogja azt a tényt, hogy ha a cég a jegyzett tőkéjét devizában határozza meg, továbbá a cég elektronikus, elérhetőségét illetve amennyiben a cég a közvetlen közleményeit a honlapján teszi közzé, ezt a tényt.
Amennyiben a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény a céget közvetlenül kötelezi közleménynek a Cégközlönyben való közzétételére, a cég választása szerint a honlapján történő közzététellel is eleget tehet ezen kötelezettségének. Amennyiben a cég a közleményét a Cégközlöny helyett a honlapján kívánja közzétenni, ezt a tényt, valamint a cég elektronikus elérhetőségét a cégjegyzéknek tartalmaznia kell, a cég köteles a honlapját folyamatosan működtetni és a honlapon történő közzététellel egyidejűleg a közleményt ismert hitelezőinek elektronikus úton megküldeni.
Itt tehát közleményt említ a törvény: (pl. átalakulás egyesülés, szétválás, jegyzett tőke leszállítása stb.), amely a törvényből fakad, a céget terheli, és közvetlen kötelezés!!!). Nem ilyen pl.: a beszámoló közzététele. Azt tehát a rendes szabályok és költségek mellett kell közzétenni.

ImageA cégbejegyzési eljárás (új cég alapítás) illetéke nem változik. A cégváltozás-bejegyzési eljárás (székhely vagy egyéb adat változás) illetéke egységesen (néhány törvényi kivétellel) 15.000.- Ft lesz. Az összegek a papíralapú eljárásra vonatkoznak. Az elektronikus cégeljárás illetéke bejegyzés esetén 5.000.-Ft., változás-bejegyzés esetén 3.000.- Ft.
Azaz nagyságrendi különbség van egy Kft. papíralapú megalapításának illetéke (100.000.- Ft), illetve elektronikus alapú bejegyzésének illetéke (5.000.- Ft) között. Bt.  esetében a fenti összegek a következők szerint alakulnak:  50.000.-Ft, illetve szintén 5.000.- Ft. A változás-bejegyzés során nem ilyen mértékű illetve nagyságrendű a  két eljárás (papír alapú-elektronikus) költség különbsége.

II. A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) módosítások:
2008. július 1-ig ad haladékot a törvény a létesítő okiratok a Gt. rendelkezéseivel történő harmonizálására.
ImageFentiek ellenére sem kell módosítani a társasági szerződést, ha az – általános hivatkozásként – még a régi Gt.-re (1997. évi CXLIV. törvény) utal, illetve azon közkereseti társaságoknak és betéti társaságoknak, amelyek társasági szerződése taggyűlésről rendelkezik. Ezen rendelkezések alatt 2008.július 1-től, automatikusan a 2006. évi IV. törvényt, illetve a tagok gyűlése elnevezést kell érteni.
Amennyiben a társasági szerződés módosítására nincs szükség, a gazdasági társaság az új Gt.-hez történő igazodását illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül, a cégbíróság számára bejelentheti.
(Kérdéses persze, hogy laikusként megítélhető-e a szükségesség. A cégbíró elbíráló munkáját követően nagy valószínűséggel hiánypótlás következik, amely szerint mégis csak szükségesek változtatások, amihez ügyvédi közreműködés szükséges - illeték és költségtérítés megfizetésével egyidejűleg -, minthogy a cég (változásbejegyzési) eljárásban a jogi képviselet kötelező.)

ImageA társasági szerződés, illetve az alapszabály ilyen irányú rendelkezése esetén a beszámoló jóváhagyásáról is lehet 2007. szeptember 1-től, tag- illetve közgyűlés tartása nélkül határozni, a korlátolt felelősségű társaságok, illetve a zártkörűen működő részvénytársaságok esetében. (faxos, telefonos szavazás).

A korlátolt felelősségű társaság törzstőkéjének összege 2007. szeptember 1-től ötszázezer forintra csökken, a zártkörűen működő részvénytársaság alaptőkéje ötmillió forintra változik, a nyilvánosan működő részvénytársaság alaptőkéje húszmillió forint marad.

Dr. Tokár Tamás
Tokár Ügyvédi Iroda
www.tokar.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
+36 20 466 8552


Kérdése van a cikkhez? Írja meg a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!

Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőnkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Üzleti Közösségünk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe, a kezdeti lépésektől (cégalapítás, székhely választás) a magyar adózás, adó rendszer, a pénzügy és számvitel gyakorlati oldalán át az adóváltozások nyomon követéséig. Legális adómegtakarítási tippek az adószakértő tolmácsolásában.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Adózási tanácsadás

Adózási ügyekben kérdezzen tanácsadónktól!

Adózási tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Szimpla Adótanácsadó és K... Szimpla Adótanácsadó és Könyvelő Bt.
Dekovics Gabriella

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Live Nation Hungary Művészet... Live Nation Hungary Művészeti Kft.
Borsos Rita

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Poseidon Uszodatechnika Kft.
Balogh Edit

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Mátra Gépipari Kft
Oláh János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.