English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

A felvétel-kiválasztási folyamat Nyomtatás E-mail
2007. április 21. szombat, 19:26
Gombhoz a kabátot?!

Avagy a részletek helyes összehangolása

ImageEgyszer volt egy jó szabóm. Kellemes modorú, nyugodt öregúr. Mindig irigyeltem, amikor arra gondoltam, hogy végre valaki, aki – látszólag – stressz-mentesen éli az életét. Határtalan nyugalommal fogott hozzá a legapróbb részletnek is Ha csak fel kellett hajtani egy konfekciós nadrágot, arra se sajnálta a 10 percet a méretvételhez. Amikor pedig megelégeltem a konfekcióméretek adta határokat azzal, hogy elfoglaltam egy biztos helyet az 50-es és 52-es szám között félúton, akkor ismét megjelentem nála.


A szabás-varrás valami olyan dolog, ami kívülállóként teljesen érthetetlen folyamat: hogy azokból a kivágott darabokból hogyan áll össze egy zakó, most is olyan számomra, amikor az 5 ezer darabos puzzleben a kék eget kellett (volna) kiraknom, ami önmagában legalább 3 ezer db volt…

ImageÉvekkel később – amikor ifjú vezetőként kellett összeraknom egy szervezetet, amely a maga kisebb-nagyobb problémáival küzdve, de működött és profitot termelt – rá kellett döbbennem, hogy nem ártana megismeri azt a szabás-varrási folyamatot. Eszembe jutott, hogy jártam egyszer Veresegyházán, ahol több száz varrónő keze alatt fehérnemű készül. Egy varrónő általában egyetlen folyamatot varr, és adja is tovább a darabot – nemegyszer 30-40 kézen megy át egy alsónemű, amíg késztermék lesz belőle. Minden gép egy-egy folyamatra van beállítva, beprogramozva. Úgy, hogy az a lehető legrövidebb időt vegye csak igénybe. Itt egy-egy darab esetén a másodpercek éves viszonylatban euró-tízezreket is jelenthetnek… Utána pedig még további lépések a minőségellenőrzés és csomagolás során, amíg végül megjelenik a polcon valami, ami jóval több, mint egy ruhanemű: életérzés, kényelem, sorolhatnám.

De ha már ennyit beszéltem róla, íme egy műremek a szoknyavarrásról:
1. oldalait eltisztáz, vendliz
2. szűkítőt kivarr
3. oldalát állít
4. húzózárat bevarr
5. oldalát, hasítékot vasal, tisztáz, bélés közben készül
6. húzózár bélelés, derék-bélelés, bélés oldalának állítása címke bevarrása => közben derékpánt bevasal
7. derékpánt felvarr, rá a márkajelzés, tűz
8. lyukat köt, gombot varr, holoz (felaljaz)

Személyzeti tanácsadóként is az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy a megbízó számára kényelmet, stabil hátteret, a hatékony munka jóleső érzését adjuk – jóval többről van szó, mint egy ember közvetítéséről. A megbízó felé arról, hogy ebbe a problémába neki nem kell elmerülnie. A folyamat szemszögéből – egy hiányzó „rés” betöltéséről. Vagyis, a teljes folyamatban egy téglát kell a helyére tenni, vagy egy húzózárat bevarrni – mindegy, hogyan nevezzük, egy biztos: előtte és utána számtalan tényezőnek kell passzolnia ahhoz, hogy a végeredmény előálljon.

A személyzeti tanácsadásban közel 500 kiközvetítés, és 4 év tapasztalata alapján azt a megállapítást hoztuk tanácsadóimmal, hogy a legtöbb esetben nem azzal van a legnagyobb probléma, ami kilátszik: nincs alkalmas jelölt, vagy túl sok van és nehéz a választás; ellenőrizni kell az önéletrajzok és referenciák valóságtartalmát; a jelöltek el sem jönnek a megbeszélt interjú időpontokra. A legtöbb esetben a folyamat már jóval ezeket a tüneteket megelőzően szenvedett csorbát. Hogy miben? Álljon itt most az a leírás, amely a kezdetektől végigvezet egy felvétel-kiválasztási folyamaton.

1. Szervezeti igény felmerülése: egy munkakör nincs betöltve (vagy kevés a létszám a munkamennyiség miatt).
2. Munkakör pontos meghatározása (mi a munkakör megnevezése, hol helyezkedik el a szervezetben, ki a felettese, ki fogja őt kiválasztani a jelentkezők közül, kikkel áll kapcsolatban, mit kell létrehoznia abban a munkakörben, hogyan kell azt elérni (munka-köri leírás).Image
3. A szervezet felkészítése az új munkatárs fogadására: van rá keret, van hely, munka-eszközök; a szervezetnek jó a híre a piacon, jó a PR-ja; a munkafeltételek, a juttatások rendben vannak, versenyképesek; van kijelölt felelős az új munkatárs betanítására, van gyakornoksági lehetőség, valamint az új munkaerőnek vizsgáznia kell abból, hogy tudja-e helyesen végezni a munkáját.

4. Toborzás előkészítés (ez a pont akkor érvényes, ha külső szolgáltató végzi a keresést): a munkakör megismerése, a munkafolyamatok megismerése, a munkakör céljának megismerése.
5. Ezek alapján a poszt betöltéséhez szükséges kompetenciák azonosítása, ellenőrzés: az elvárások és a juttatások arányosak-e egymással.
6. Toborzás: a kompetenciák és juttatások alapján a lehetséges kör behatárolása, egyeztetés: az elérhető kör milyen szinten teljesíti majd a kompetenciákat. Ha szükséges, módosítani vagy az elvárásokon, vagy a juttatásokon, vagy mindkettőn, és a toborzási kör véglegesítése. A toborzás (ezen kör elérési módjainak) meghatározása. A toborzás le-folytatása.
Image7. Kiválasztás: nagyobb jelentkezőszám esetén előválogatás teszt és telefoninterjú segítségével.
- Interjúk lefolytatása. Interjú részei: elbeszélgetés, jelölt szándéknak, céljainak megismerése, jelölt motivációinak felmérése: mik a prioritásai az állásválasztás-kor, jelölt képességeinek, felkészültségének, szakmai tudásának felmérése; rizikó-tényezők felmérése; a megbízó, és az állás bemutatása; ha megfelel, de még nem akarja az állást: kideríteni, hogy mi az a tényező, ami miatt nem akarja, a motivációi ismeretében ismételt kísérlet az állás eladására. Annak felmérése, hogy most akarja-e az állást (eldöntötte-e, hogy ha felvennék, akkor elvállalná).
-Interjúk alapján összesítés, annak feltüntetésével együtt, hogy mely jelöltek biztosan a döntésükben, és kik nem (a bizonytalanokat később még valakinek meg kell győznie),
- Döntés arról, kik jutottak a legjobb 3-4 közé,
- Interjúkivonat, analízis készítése, hogy a döntéshozó könnyen tájékozódhasson a jelöltek között.
8. Jelöltek bemutatása: időpont megszervezése, jelöltek felkészültségének ellenőrzése, megbízó / döntéshozó felkészítése, bemutatás szervezett lebonyolítása. 9. Döntés / felvétel: megbízó / döntéshozó döntésének megismerése, elismerése, jelölt tájékoztatása, munkába állás feltételeinek egyeztetése, munkaszerződés aláírása, munkába állás. 10. Betanulás: alapképzés írásos anyagok alapján, amely tartalmazza a céggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, alapképzés a munkakörrel kapcsolatosan (legfontosabb alapvető tudnivalók, amelyek a poszt betöltéséhez szükségesek), teljes képzés a munkakör betöltésére.Image
11. Gyakornokság: ebben a munkakörben korábban már gyakorlatot szerzett szakember segítsége, útmutatása alapján gyakornokság lefolytatása, heti szinten reális, elérhető célok kitűzése, amelyet ellenőrzés követ, és a szükséges korrekciós is, amennyiben az új munkatárs nem éri el a kitűzött célokat; havi szinten a teljesítmény alapján vissza-jelzés adása, szükség esetén korrekció.
12. Vizsga: a munkakör betöltésére való képesség ellenőrzése.
13. Folyamatos ellenőrzések: az esetleg később fellépő hibák orvoslása.


Ha jobban belegondolunk, itt sincs ez másképp, mint a szabás-varrásban: ha egy előző lépés kimarad, vagy nem tökéletes, a végeredmény vagy elő sem áll, vagy a folyamatban később jelentkezik a hiba.

Tokár Péter

TESK Tanácsadó Kft.

Kérdése van a cikkhez? Írja meg a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!

Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőnkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Üzleti Közösségünk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció, a gazdasági ismeretek gyakorlati alkalmazásának terepe. Lényeges, gyakorlatban használható információk egy helyen a fő HR és munka témákban: munkaerő, erőforrás fejlesztési, bérszámfejtés, munkaügy, TB. A szakügyintézők, szakmenedzserek, ügyintézők, fejlesztési tanácsadók kincsesbányája, akik a gazdálkodási kar, illetve a menedzsment kézikönyvek elvégzése után gyakorlati ötletek tárházát találják a tréning, állás interjúk, önéletrajz kezelés, munkaerő-felvétel, képzések, coaching, teljesítmény menedzsment témákban.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

HR-tanácsadás

HR ügyekben kérdezzen szakértőnktől!

HR-tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

INSZOL Bt.
Szabó Péter

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Szikla 72 Kft.
Petõ Kata

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Ezüstkalász 2000 Kft.
Horváthné Sedült Zsuzsanna

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Bonyi 98. Bt.
Bónéné Horváth Mária

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.