English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Selfness: munkahelyi egészségfejlesztés másként Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 16. péntek, 00:00
Selfness, ami a testi-lelki-szellemi egyensúlyra helyezi a hangsúlyt

Se nem coaching, se nem tréning, mégis mind a kettőből merít az a módszer, amely az önismeretről, a változásról, személyiségünk fejlesztéséről szól. Ez a Selfness, ami a testi-lelki-szellemi egyensúlyra helyezi a hangsúlyt. A frusztráció, az idegesség, a konfliktusok sokszor belülről fakadó problémák - mondja Faragó István, integrál pszichológiai tanácsadó, aki csapatával arra vállalkozik, hogy a munkavállalók megújulási és megküzdési képességét integratív megoldásokkal erősítse.
Nem meglepő, hogy a pszichikai vizsgálatok lassan a menedzserszűrések, egészségfejlesztő programok részévé válnak, hiszen a munkahelyi stressz egyre nagyobb méreteket ölt világszerte. Hazánkban minden második munkavállaló érintett, a rizikócsoportba elsősorban a 28-39 éves korosztály, valamint a közép- és felsővezetők tartoznak. A stressz különböző megbetegedésekhez vezet, ezért ha eredményesen akarunk megküzdeni vele, akkor önmagunkkal kell kezdenünk a vizsgálatokat, saját magunkat és működésünket kell megismernünk.

Harmóniában lenni önmagunkkal

Ezt vallja Faragó István integrál pszichológiai tanácsadó is, aki úgy látja, hogy a jelenlegi túlterhelés miatt alacsony a munkavállalók stressz-tűrő képessége, amit megküzdési potenciáljuk emelésével, megújulási képességük javításával lehetne erősíteni. - A munkahelyeken általános tendencia, hogy a követelmények komplexitása nőt, egyre több új feladatot kell megoldani, miközben a felmerülő problémák megoldására fordítható döntési/reakció idő csökkent. Emiatt olyan tünetek jelentek meg a szervezetben, mint a frusztráció, idegesség vagy a konfliktusok számának a növekedése - magyarázza a Selfness-4u ügyvezetője. A szakember szerint, ha lelki-szellemi és testi szinten összhangba, harmóniába tudunk kerülni önmagunkkal, akkor az egészségi állapotunk is javul, ennek pozitív hatása lesz az eredményességünkre, problémamegoldó képességünkre és közvetlen környezetünkre is.

- Selfness megújulási tréningünkkel egy olyan programot dolgoztunk ki, amely testi-lelki, kapcsolati szinten foglalkozik a problémával. Hogy változást és valódi eredményt tudjunk elérni, ahhoz olyan tudással kell felvértezni a dolgozót, hogy ő maga képes legyen másképp hozzáállni a fennálló helyzethez. A selfness tudatos önfejlesztést jelent, amelynek során megérthetjük, mi zajlik bennünk, miként működünk, hogyan tudunk ezen javítani, hogy végül saját kezünkbe tudjuk venni életünk irányítását. A tréninget és a fejlesztési programokat a Ken Wilber által megalkotott integrál pszichológia rendszerébe ágyaztuk, amely a modern nyugati lélektan irányzatait --– pl. mélylélektan, behaviorizmus, humanisztikus pszichológia, kognitív pszichológia, - ötvözi és illeszti a spirituális, ősi bölcseleti tanokhoz, így komplexen tudjuk vizsgálni a test, lélek, szellem és a környezet kapcsolatát - magyarázza Faragó István

Az egyéni stressztől a szervezeti diagnózisig

Az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) 2009-es felmérésének adatai szerint a munkahelyeken komoly problémák jelentkeznek. A munkahelyi stressz fő okaiként a válaszadók leggyakrabban az elvégzett munka megfelelő elismerésének hiányát, a rossz munkahelyi (interperszonális) kapcsolatokat említették, de ide sorolták a munka és magánélet egyensúlyának hiányát és a túl nagy munkakövetelményeket. A rossz pszichés állapothoz ezek mellett az alacsony jövedelem, a létbizonytalanság, a szervezetlenség, az információ, tolerancia hiánya is hozzájárul.

Megfelelő képzés biztosításával és a munkaszervezésben bevezetett változtatások révén csökkenteni lehet a pszichoszociális kockázatokat, miként ezt teszik például Írországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában vagy a skandináv országokban, ahol komolyan veszik a problémát. Idehaza viszont annak ellenére, hogy 2008-tól a munkavédelmi törvénybe beemelték a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatát, alig foglalkoznak a cégek a stresszkezeléssel, mondván: érzékeny a téma, hiányzik a képzés, vagy nincs rá idő és pénz.
A Selfness megújulási tréninggel a HR vezetők is megismerkedhetnek 2011. október 10-11-12-én Mátraházán. A bemutató keretében különböző megújulási technikákról, elméletekről hallhatnak, belekóstolhatnak a keleti kultúra módszereibe, integratív szemléletű önismereti gyakorlatokon vehetnek részt és olyan népi gyógymódokat ismerhetnek meg, amelyeket a munkahelyeken is alkalmazni tudnak.


Pedig, ha fel tudjuk térképezni, melyik területen van a probléma, akkor a megfelelő módszerrel megelőzhetjük vagy orvosolhatjuk is. Ha az egyéni szinteken javulást tudunk elérni, az az egész szervezetre hatással lehet - jelenti ki Faragó István. A pszichoszociális kockázatok állapot-felmérésére ezért egy olyan kérdőívet dolgoztak ki, amellyel azokra a területekre fókuszálnak, amelyek a dolgozók egyéni megítélése szerint a legnagyobb hatású stresszt okozzák.

Az integrál pszichológiára épülő kérdőívben 4 dimenzió mentén készítik el a dolgozó egyéni stresszleltárját. Ez egyrészt képet ad az egyén szokásairól, például dohányzik-e az illető, kezeli-e valamilyen módon a stresszt. Másrészt a munkakörön belüli stresszfaktorokat is megmutatja, például, hogy a munkakör és a képesség illeszkedik-e, milyen a munkakörnyezet, a munkaeszközök, a kollektíva. Emellett a szervezeten kívüli stresszorokat is figyelembe veszik, ilyen például a közlekedés alatt fellépő stresszhatások, családi kapcsolatok, anyagi problémák, vagy a család-munkahely összeegyeztethetősége.

A szervezet szempontjából a munkakörön belüli tényezők a legfontosabbak, hiszen az a kérdés, hogy ezekkel az adatokkal mihez kezd majd a vezető - emelte ki Faragó István. A kérdőív alapján a stresszel való megküzdési képességről is információt kaphatunk, vagyis, hogy a dolgozó miként értékeli saját helyzetét, hisz-e abban, hogy irányítani tudja az életét és hatása, befolyása lehet az őt érintő problémákra. Ha erre képes, akkor a legnehezebb helyzeteket is meg fogja oldani.

A kapott eredmények alapján szervezetfejlesztési folyamatok indíthatóak, a különböző osztályok, területek összehasonlíthatóvá válnak, de a kapott információk segítséget nyújtanak egy munkahelyi egészségfejlesztési terv megalkotásában is.

Szilágyi Katalin
www.hrportal.hu


A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció, a gazdasági ismeretek gyakorlati alkalmazásának terepe. Lényeges, gyakorlatban használható információk egy helyen a fő HR és munka témákban: munkaerő, erőforrás fejlesztési, bérszámfejtés, munkaügy, TB. A szakügyintézők, szakmenedzserek, ügyintézők, fejlesztési tanácsadók kincsesbányája, akik a gazdálkodási kar, illetve a menedzsment kézikönyvek elvégzése után gyakorlati ötletek tárházát találják a tréning, állás interjúk, önéletrajz kezelés, munkaerő-felvétel, képzések, coaching, teljesítmény menedzsment témákban

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

HR-tanácsadás

HR ügyekben kérdezzen szakértőnktől!

HR-tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Kreatív Home Bt.
Gliba András

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Lead Generation
Molnár Péter

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Lamix Kft
Kristályné Bencsik MÁRIA

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
MCK Autobinck Hungary Kft.
Varga Tamás

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.