Szabálytalanok a munkáltatók Nyomtatás
2008. szeptember 09. kedd, 19:45

A munkáltatók nyolcvan százaléka szabálytalan

Nyáron is lecsaptak az OMMF ellenőrök: az ellenőrzött munkáltatók 79 százaléka működött szabálytalanul és a munkavállalók 32 százalékát érintette valamilyen jogsértés, szabálytalanság. A feketemunka az építőiparban, a vendéglátásban és a mezőgazdaságban burjánzik a leginkább. Arra is fény derült, hogy egy pincér akár 18 órát is dolgozhat és műszaki védelem nélkül dolgoznak az emberek az építkezéseken kánikulában.

A nyári időszaknak megfelelően elsősorban a szezonális foglalkoztatásban érintett ágazatokra, a nagyobb tömegek által látogatott rendezvényekre és az ott, időszakosan működő, valamint a munkavállalókat az átlagosnál is nagyobb mértékben veszélyeztető ágazatokra, munkahelyekre koncentráltak az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség ellenőrzései.


Tovább a teljes cikkhez →

 

 


Kérdése van a cikkhez? Írja meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!

Üzleti Közösségünk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →




A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció, a gazdasági ismeretek gyakorlati alkalmazásának terepe. Lényeges, gyakorlatban használható információk egy helyen a fő HR és munka témákban: munkaerő, erőforrás fejlesztési, bérszámfejtés, munkaügy, TB. A szakügyintézők, szakmenedzserek, ügyintézők, fejlesztési tanácsadók kincsesbányája, akik a gazdálkodási kar, illetve a menedzsment kézikönyvek elvégzése után gyakorlati ötletek tárházát találják a tréning, állás interjúk, önéletrajz kezelés, munkaerő-felvétel, képzések, coaching, teljesítmény menedzsment témákban.
 

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.