English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Menedzserek figyelem: közeleg a tél! Nyomtatás E-mail
2007. április 21. szombat, 19:26
Lépjen ki a fényre!

A munkabíráshoz egészségesnek kell lenni!

ImageNos, Ön már megint a számítógép előtt ül. Ez tökéletesen érthető, mert a menedzserek az információik nagy részét ily módon szerzik be. Ez hozzásegítheti Önt, hogy gyorsan és helyesen tudjon dönteni. De ez erősen meg is terheli Önt. Nem is csoda, ha nem érzi túl jól magát. Az előző részből Ön már tudja, hogy a friss levegő hogyan segít. De vajon hogyan segít a fény?  Olvasson tovább, és megtudja…


ImageA jó menedzser erős, energikus, munkabíró egyén, aki képes a gyors gondolkodásra, jó döntések meghozatalára. Ehhez viszont egészségesnek kell lennie. Ahhoz, hogy egészséges legyen, szüksége van a napfényre. Az életnek van szüksége a napfényre. És Ön annyira egészséges, amennyire élő. Ha sejtjei nem kapják meg a szükséges energiát, akkor megbetegszenek. Ha túl sok sejtje betegszik meg, Ön is megbetegszik. Az élethez szükség van a fényre.

Ön naponta hány percet tölt a napfényben? Eléri a 21 perces európai átlagot? Ez nem egészen hat nap… Évente… Hazánkban a napfényes órák száma kb. 2000-2300 óra. Azaz 83-95 nap…
Néhány évtizeddel ezelőtt az emberek többsége még a Nappal kelt és feküdt. Sokkal több időt töltött a szabadban, mint manapság. A napfény most, így ősszel igazán aktuális kérdés. Aktuálisabb, mint gondolná. Sokan gondolják úgy, hogy az emberi test és a napfény nem összeillő párok. El sem tudják képzelni, hogy a láthatatlan (UVA) és a nagyrészt látható (UVB) ultraibolya sugárzás mennyi pozitív reakciót vált ki a szervezetben!

ImageÖn azonban bizonyára tudja, hogy bár teste nagymértékben ki van téve az évszakoktól függő fényingadozásnak, mégis úgy van felépítve, hogy energiája nagy részét a Napból nyeri. Ha azonban bebújik a most bekövetkező hideg évszak alatt a jó meleg szobába, a bezárt ablakok mögé, az UVA fény befogadásának lehetőségét a felére csökkenti, az UVB fényt pedig gyakorlatilag el is felejtheti. Nem csoda, ha a szobában ülőknél különböző hiányállapotok és -betegségek lépnek fel. Például a test D-vitamin tartalma és a vér kalcium tartalma az éves értékének legalacsonyabb szintjére csökken, a test aktivitása, teljesítőképessége pedig a mélypontjára süllyed.

A legfontosabb D-vitaminforrásunk a Nap. A Nap UVB sugárzása alakítja át a bőrben található elővitamint D3 vitaminná, amely azután az idegekben véglegesen D-vitaminná válik. (A mesterséges D-vitaminok szinte alig fejtenek ki észrevehető hatást, azonban mérgezéshez vezethetnek.)
A D3 vitaminból kálciumképző enzim jön létre, amely segíti a Ca felvételét a táplálékokból. A kalcium életfontosságú a szervezet számára. Irányítja a sejtfunkciókat, részt vesz a sejtosztódásban, az izom-összehúzódásban, az idegi folyamatoknál, és nem utolsó sorban az anyagcserében.

Az Ön sejtjeinek anyagcsere folyamataihoz sok oxigénre van szükség. A krónikus oxigénhiány valamilyen sejtfunkció kieséséhez, vagy akár a sejt halálához vezethet. Ennek sokféle betegség lehet az eredménye: a meghibásodott szervi funkcióktól a szívinfarktusig vagy a rákos sejtburjánzásig.

ImageA napfény elősegíti a sejtek oxigén ellátását. Egyrészt szabályozza a hemoglobin és a vörösvértest képződését. Segítségükkel utazik az oxigén a véráramban a nagy erektől a finom erecskékig, a kapillárisokig.  Ott kioldódik a vérből, és a szöveti állományban vándorol mindaddig, amíg valahol az oxigénrészecskék nyomása le nem csökken. Akkor odaáramlik, mivel minden gáz a nyomáskülönbség kiegyenlítésére törekszik – gondoljon csak a defektes kerékre. Nos, ha az oxigén nyomása már a vérben alacsony, akkor az oxigén molekulák nem tudnak elég messze vándorolni. Így a kapillárisok között és végén található szöveti állomány oxigénhiányban fog szenvedni! A kórosan lecsökkent oxigénnyomás a bőrszövetben pszoriázis (pikkelysömör) kialakulásához vezethet.

A Nap sugárzásának következtében azonban az oxigén nyomása a vérben már néhány perc múlva megemelkedik! Négy óra alatt éri el a maximumot, majd fokozatosan visszaesik a nyomás a kiinduló értékre. Ha Ön egy héten keresztül folyamatosan elegendő napfényhez jut, szervezete egy új anyagcsere aktivitáshoz alkalmazkodik. Oxigénfelvétele javul, pulzusának száma pedig azonos teljesítmény mellett alacsonyabbá válik.

ImageAz Ön teste rendelkezik egy átfogó rendszerrel a mérgek és a betegségek támadása ellen. Ez az immunrendszer, aminek legfőbb védelmét a fehérvérsejtek (leukociták) látják el.  Ezek semlegesítik, illetve semmisítik meg a mérgeket (antigéneket) és a fertőzések kórokozóit (vírusok és baktériumok). De felveszik a harcot a testben belül létrejövő ellenségekkel is, mint amilyenek a rákos sejtek. Még a szövetekben lerakódott nehezen oldható fémek eltávolításában is segít.

Ennek a testben lévő katonaságnak a csapáserejét az érintett sejtek oxigén anyagcseréje döntően befolyásolja. Az UV-sugarak fokozzák a sejt anyagcsere folyamatait, és ezzel támogatják a test ellenálló képességét. A téli hónapokban a rendszeres UV besugárzás a meghűléses betegségeket az arra hajlamos személyeknél 40%-kal képes csökkenteni, mindenféle gyógyszer nélkül! Egy gépműhelyben az ott dolgozók egy részének novembertől márciusig UV sugárral gazdagított világítást szereltek fel. Az eredmény megdöbbentő volt! Szemben a normál fény mellett dolgozó kollégákkal, ezeknél a munkásoknál 40%-kal kevesebb volt a nátha és a megfázás! Ennek következtében az ilyen jellegű megbetegedés miatt kieső munkanapok száma majdnem a felére csökkent! Ez már önmagában is bevételnövelő tényező!
Image
Önnek és munkatársainak – ha az őszi és téli hónapokban is meg kívánják őrizni teljesítőképességüket – szükségük van a fényre! Milyen eszközök állhatnak ehhez rendelkezésére? A további részletekért lépjen velünk kapcsolatba!

Török Zoltán

A cikk írója természetgyógyász, a Testszervíz életmódtanácsadója- és terapeutája 

Kérdése van a cikkhez? Írja meg a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!

Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőnkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Üzleti Közösségünk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Menedzser egészség tanácsadás

Egészséggel kapcsolatos témákban kérdezzen tanácsadónktól!

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Planeton Hungary Kft.
Kunné Tünde

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Baranya Megyei Sütõipari Zrt... Baranya Megyei Sütõipari Zrt.
Fazekas István

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Krekács Rex Bt.
Krekács János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
BFB plus Kft.
Jacques Doerny

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.