Az első friss lecsót szinte mindenki nagyon várja, végre olcsó a paradicsom, a paprika. A szilva is érik a gombóchoz, és a hideg levesek szezonja is itt eljött. De előtte még azt is eláruljuk, hogyan étkezzen egészségesen nyáron!
Egészségvédő szilvás gombóc, lecsó és más nyári étkek Ha a háziasszony beszabadul a piacra, nehezen tudja megállni, hogy ne vegyen még ebből is, aztán még abból is... Minden friss, színes, szinte kelletik magukat a zöldségek, szemünk előtt receptek suhannak el... "De jó lenne egy moussakát csinálni, vagy egy jó hideg gyümölcslevest, esetleg gazpachot! Hétvégére pedig süthetnék cukkinit, a férjem pedig tökfasírtot vagy főzeléket enne" - hallom magam mellett két fiatalasszony beszélgetését.
Friss saláták, gyümölcsös édességek rég elfeledett neve jut eszünkbe. És bár az ember lánya ebben a forróságban a tűzhely helyett inkább egy tengerparton álldogálna, mégis főzünk, készítjük a friss hozzávalókból a finom, mégis a télinél kalóriaszegényebb étkeket.
Merthogy nyáron különösen fontos, hogy a melegben inkább könnyen emészthető és kisebb energiatartalmú ételeket készítsünk. Egyrészt ne terheljük túl szervezetünket nehéz, zsíros, puffasztó fogásokkal, másrészt nyáron kevesebb az energiaigényünk, mint télen - hívja fel a figyelmet hírlevelében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Lássuk csak, miként tudjuk csökkenteni a kalóriákat sok apró figyelmességgel, változtatással!
Nyári reggeli, tízórai Válasszunk teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó péksüteményt, kenyeret, csökkentett zsírtartalmú margarint kenjünk rá, ha bírjuk a tejet, akkor nyáron is fogyaszthatjuk reggelihez, csak a frissességéről győződjünk meg! Sovány felvágottat vagy zsírszegény sajtot és sok zöldséget tegyünk még az asztalra. Jó választás lehet a teljes kiőrlésű gabonákból készült müzli vagy pehely.
Tízóraira végre annyi friss gyümölcsöt ehetünk, amennyit csak bírunk! A bőség zavarával küzdhetünk nyár derekán. Ha bírjuk, kombinálhatjuk tejjel, joghurttal, a már nem olyan szép gyümölcsökből pedig salátát vagy kompótot készíthetünk.
Kávéból mértékkel, naponta 1-2 csészével igyunk, nyáron teából is elsősorban a gyümölcs és zöld variációkat részesítsük előnyben, hidegen is nagyon élvezetesek!
A cikk teljes tewrjedelmében az alábbi oldalon érhető el: http://www.hazipatika.com/articles/A_boseg_avagy_a_hoseg_zavara_Mit_egyunk_nyaron_Receptekkel
Forrás: HáziPatika
www.hazipatika.hu
A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban. |