2009. június 22. hétfő, 03:00 |
Málna Táplálékkiegészítők, vitaminbogyók helyett habzsoljon málnát! Soha nem volt még nagyobb szükségünk friss vitaminokra és antioxidánsokra. A málna gyógyszernek is beillő csemege, érdemes betérni érte a piacra. Ha hiszi, ha nem, csonthéjas! Ismerjük meg! |
Bővebben...
|
2009. június 03. szerda, 05:00 |
Kockázatvállalás katasztrofális következményekkel
Ezt a kockázatot nem érdemes vállalni, mert nem sülhet ki belőle jó. Az érkatasztrófák legfőbb rizikófaktora - sok más tényezővel ellentétben - csökkenthető. |
Bővebben...
|
2009. május 19. kedd, 05:00 |
2002 óta 70%-kal nőtt
Az Egészségügyi Minisztérium felháborítónak tartja, hogy a Magyar Orvosi Kamara és az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége azt állítja, hogy 2002 óta nem változott a háziorvosok finanszírozása.
|
Bővebben...
|
2009. május 13. szerda, 05:00 |
Szezonális komorságaink
Ki ne szeretne mindig - szó szerint - fényes jó kedvvel élni? Csakhogy nem mindig van fény és világos... Mit kezdjünk magunkkal a sötét komor napokban, ha érzékenyek vagyunk a fényhiányra? |
Bővebben...
|
2009. május 06. szerda, 05:00 |
K-vitamin
A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a fillokinon, amely egyben előfordulására is utal (filum = levél). A D-vitaminhoz hasonlóan két fő formátumát különböztetjük meg, a K1 és a K2 vitamint. A K1 vitamint a zöld növények, a K2 vitamint a baktériumok szintetizálják. Néhány mesterségesen előállított K-vitamin vízben is oldódik. Szintén van provitaminja is, amit menadion-nak neveznek.
|
Bővebben...
|
2009. április 30. csütörtök, 05:00 |
A D-Vitamin kiegészítés hozzájárul a keringési rendszer egészségéhez a fogyókúra során, függetlenül annak mértékétől - állítja egy közelmúltban megjelent tanulmány. |
Bővebben...
|
2009. április 28. kedd, 05:00 |
Kamilla
A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb állam gyógyszerkönyvében is megtalálható hivatalos drog. Gyógyhatása sokrétű, amelyet külső és belső alkalmazása révén lehet kihasználni. |
Bővebben...
|
2009. április 21. kedd, 05:00 |
Génjeinkben rejlik-e az elhízás?
A legtöbben igazán szeretnénk azt hallani, hogy a túlsúlyunk nem az egészségtelen életmódunk, hanem génjeink következtében alakult ki. Ám ez sajnos az esetek többségében nem igaz. Vajon a gének befolyásolják testsúlyunkat? A szemünk és hajunk színét a szüleinktől örököljük. Sőt, alkatunkat és a legtöbb tulajdonságunkat is. Miért lenne ez másként a testsúlyunkkal? Bármilyen furcsa is, erre a kérdésre mégsem egyszerű a válasz. Pedig milyen sokszor hallhatjuk mi is túlsúlyos társainktól: nem tehetek róla, hogy elhíztam, ilyen génjeim vannak. Utánajártunk, mi lehet az igazság!
|
Bővebben...
|
2009. április 07. kedd, 05:00 |
A makrobiotika a régi kínai világnézetnek és arányelméletnek az emberre és környezetére való alkalmazása" írta a Jógakonyha c. könyv 1985-ben. A makrobiotika életrend, szellemi alapja a taoizmus. Célja a harmónia megteremtése az emberben, illetve az ember és a környezete között. A taoizmus a jin és jang szerint rendszerezi a világot és a táplálkozásban az élelmiszerek tulajdonságait, a makrobiotika pedig ezt a rendszert használja a táplálkozás harmonikussá tételéhez. |
Bővebben...
|
2009. április 06. hétfő, 05:00 |
Mai rovatunk kiválasztott gyógynövénye a Hársafa (Tilia cordata, T.platyphyllos )
|
Bővebben...
|
|
2009. április 03. péntek, 05:00 |
Az igazság az, hogy mindig gyanús az, amit kórusban mondanak. S ilyen a vörös bor egészségvédő hatása.
|
Bővebben...
|
2009. április 02. csütörtök, 05:00 |
Rovatunkban a kalcium jótékony hatásairól tájékozódhat, megtudhatja miért olyan fontos ez a szervezetünk számára, honnan jut a szervezetünkbe és mit okozhat a túlzott bevitele. |
Bővebben...
|
2009. április 01. szerda, 05:00 |
Nálunk leginkább a termésével találkozunk, amiből hasfájós csecsemőknek készíthetünk enyhítő teát. Kevesen tudják, hogy pikáns fűszerként, kellemes ízű zöldségként is használatos. |
Bővebben...
|
2009. március 30. hétfő, 11:00 |
Házi praktikák Hogyan lúgosítsunk olcsón? Ha nem tudunk vagy nem akarunk sokezer forintot költeni lúgosító csodaszerekre még nincs minden veszve. Vannak olcsóbb módszerek is.
Fogyasszunk olyan ételeket, melyek lúgos elektronokban gazdagok.Hogy mik ezek, jó táblázatokat találnak az alábbi linkeken:
http://www.sejtlugositas.hu http://www.phcsoda.com http://lugositas.tutilap.hu Minden nap igyuk meg egy citrom levét egy pohár vízbe csavarba.
A gyógyszertárakban pár száz forintért kapható lúgosító por, ami olyan ásványi anyagokból készül melyek kiválóan lúgosítják szervezetünket. Kúra szerűen használjuk. Forrás: Gyógyulás Útja Ingyenes E-magazin |
Bővebben...
|
2009. március 16. hétfő, 15:19 |
A fokhagyma rendkívül sok jótékony hatású anyagot tartalmaz, a leghatékonyabb baktériumülő. |
Bővebben...
|
2009. március 12. csütörtök, 07:34 |
Immunerősítés csak természetesen A brokkoli már jól ismert a táplálkozástudományban előnyös élettani tulajdonsága miatt. Elsősorban a rák ellenes hatása miatt került a tudomány látóterébe, és mára sikerült meghatározni azt az összetevőjét, ami legfőképpen ezért felelős. Dr. Jonny Bowden: A 150 legegészségesebb étel a Földön című könyvében a brokkoli az első tízben szerepel. Ez nem is meglepő, hiszen nagyon értékes tápanyagösszetétele van. |
Bővebben...
|
2009. március 09. hétfő, 07:44 |
Kik is laknak a méhkaptárban? Egy méhcsalád él, amely 50-60 ezer méhecskét valamint méhanyát védelmez. |
Bővebben...
|
2009. március 04. szerda, 06:59 |
Egyen olivát a rák ellen
Az érrendszerre gyakorolt hatásáról már sokat tudunk, de a minap kiderült, hogy potenciálisan a rák egyik ellenszere is lehetne az olíva. Európa mediterrán országainak lakói jellemzően jobb egészségi állapotnak örvendenek, amiben a sok zöldség és tengeri hal mellett szerepet játszhat az olívabogyó és származékainak fogyasztása is. Az olívaolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek nem túl nagy mennyiségben csökkentik az érelmeszesedés, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. |
Bővebben...
|
2009. február 26. csütörtök, 07:00 |
A böjt bár a vallásokban is nagy szerepet kap, ám nem csak spirituális szempontból van hatása: a méregtelenített szervezet általánosságban sokkal jobban funkcionál – minden szempontból. |
Bővebben...
|
2009. február 20. péntek, 08:29 |
Amerikai kutatások arról számolnak be, hogy a magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsük, mint például a csipkebogyó, segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát, lassítják annak öregedést. Ugyanis a C-vitamin hozzájárul a sejteket károsító, sokat emlegetett szabad-gyökök semlegesítéséhez, melyeknek az egyik, bőrre gyakorolt hatása a bőr szépségét-épségét adó kollagén roncsolása.
|
Bővebben...
|
|