Szépséges gyümölcsök Nyomtatás
2009. február 20. péntek, 08:29

Szépséges gyümölcsök

Amerikai kutatások arról számolnak be, hogy a magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsük, mint például a csipkebogyó, segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát, lassítják annak öregedést. Ugyanis a C-vitamin hozzájárul a sejteket károsító, sokat emlegetett szabad-gyökök semlegesítéséhez, melyeknek az egyik, bőrre gyakorolt hatása a bőr szépségét-épségét adó kollagén roncsolása.


A gyümölcsöknek nemcsak fogyasztása, hanem pakolásként való alkalmazása is ajánlott. Általánosságban elmondható, hogy a növények külső alkalmazása a bőrön igen jótékony hatású. Orvosok és kozmetikusok is ajánlják többek közt a banán, az avokádó, az uborka, sőt, az olívaolaj, a méz és a tojássárgája pakolásként való alkalmazását. Mindezekből pakolás-koktél is készíthető.

Érdemes felmérnünk bőrünk állapotát, és ehhez igazítanunk nem csak a pakolás megválasztását, hanem általánosságban egész táplálkozás-módunkat is. Arcbőrünk ugyanis bizonyos módón szervezetünk belső tükre, és sokszor jobb diagnoszta bármelyik bőrgyógyásznál.

Forrás: Lépéselőny




A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.