A fokhagymáról Nyomtatás
2009. március 16. hétfő, 15:19

fokhagyma
A fokhagyma rendkívül sok jótékony hatású anyagot tartalmaz, a leghatékonyabb baktériumülő.


A hurutos váladékot oldja és fertőtleníti, erős aromájú illóolajának köszönhetően köptetőnek is alkalmazható.

A gyökérzetében A-, B1-, B2-, PP- és C-vitamin található. Gyulladás és vérnyomáscsökkentő. Összetevőinek megvan az a jótékony tulajdonságuk, hogy hamar felszívódnak, és a kiválasztó, emésztő, és légzőszervünkön át távoznak.

Jó tanács:
  • alacsony vérnyomás
  • bőrbetegség
  • terhességfokhagyma
  • szoptatás
  • érzékeny bél és gyomor esetén tartózkodjunk fogyasztásától.

Javalata:
  • reuma
  • férgesség
  • láz
  • influenza
  • magas vérnyomás
  • ekcéma
  • túlzott bélgáz képződés
  • herpesz
  • bélgyulladás
  • epe váladék képződését segíti.


Forrás:
Szabó Zsófia
Lépéselőny


A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.