Okosan a konyhában Nyomtatás
2009. augusztus 19. szerda, 03:00

Egyre többen keresik a megfizethető és gyors megoldásokat a konyhában is.




08_19_menegAmikor szűkül a családi kassza, az otthonfőzéssel is megtakarítás érhető el. Az elmúlt évben poralapokból 15 százalékkal, leveskockából 6,6 százalékkal, ételízesítőből 4,3 százalékkal több fogyott - a Maggi adatai azt mutatják, hogy egyre többen keresik a megfizethető és gyors konyhai megoldásokat.

A www.okoskonyha.hu oldalon a fogyasztók a változatos és egészséges étrend kialakításához hasznos receptek, tippeket, bevásárlási trükkök közlése mellett felhívják a figyelmet a Táplálkozási Iránytű és az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) élelmiszercímkékre is, amelyek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz adnak kulcsfontosságú információkat.

Mint Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé Hungária Kft. dietetikusa hangsúlyozta, tavaly a Nestlé poralapjaival készült ételekkel közel 1400 tonna (vagyis 14 millió adag) zöldség és gomba került a magyar családok asztalára. Emellett 2006 októberétől a Maggi főzős levesek sótartalma összesen 58 tonnával csökkent, ami azért fontos, mert a sóbevitel csökkentése az egészséges étkezés egyik alapeleme.A Maggi Okoskonyha címkével ellátott termékeivel négy gombóc fagylalt árából készülhet el például egy gulyásleves.

Forrás:
MaiPiac

www.maipiac.hu



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.