Cukorbetegség |
2009. március 31. kedd, 05:00 |
A cukorbetegek diétájának lényege a napjában többszörre elosztott, egyszerre viszonylag kevés szénhidrátmennyiséget tartalmazó, zsír- és energiaszegény, rostdús étrend. Magyarországon öt-hatszázezer ismert cukorbeteg él. Többségük, legalább 75%-uk testtömeg-felesleggel rendelkezik, többletsúlyuk általában évekkel, évtizedekkel megelőzte a cukorbetegség kialakulását, és annak kiváltásában döntő szerepet játszott. Számukra alapvető fontosságú (lenne) a testsúly csökkentése, lehetőség szerint normalizálása. Minél korábban kerül erre ugyanis sor, annál jelentősebben javulnak az egyén életkilátásai: kedvező esetben még maga a cukorbetegség is visszafejlődhet, de legalábbis könnyebben egyensúlyban tarthatóvá válhat. A diétát az orvos írja elő, megállapítva két legfontosabb tényezőjét, azt, hogy a beteg mennyi szénhidrátot és energiát fogyaszthat. A cikk folytatását itt olvashatja: http://www.hazipatika.com/topics/vercukorkontroll/articles/Ne_menjen_fel_a_cukra?aid=20040517103000 Forrás: Házi Patika A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban. |