Ehető gyógynövények (II. rész) |
2009. július 23. csütörtök, 03:00 |
Folytatjuk a gyógy(élelmi)szer című sorozatunkat: Citrusfélék Narancs: Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Amin elcsodálkoztam, hogy egy közepes nagyságú gyümölcsben több C-vitamin van, mint amennyire egy felnőttnek szüksége van! Dinnyék Sárgadinnye: Sárgadinnye tápértéke a legnagyobb. 10 dkg –ja a napi C-vitamin felvétel több mint a felét fedezi. Ezek közé tartozik például: kalcium, kálium, magnézium, foszfor és az ásványi anyagok. De a béta karotin is megtalálható benne. Görögdinnye: Ugyanezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza.
Zöldségek Cukkini: 10 dkg párolt cukkini egy felnőtt napi C-vitamin szükségletének több mint a negyedét, folsav szükségletének pedig egy hatodát fedezi. Szintén tartalmaz Béta karotint. Avokádó: Érett avokádó nagyon ízletes és értékes E-vitaminokban, és káliumban is gazdag.
Forrás: Reader’s Digest, Gyógyító ételek Ártalmas ételek Táplálkozási kalauz A-tól Z-ig A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban. |