Az újra felfedezett zöldbab Nyomtatás
2009. november 20. péntek, 03:00

11_20_ege

 

Vannak, akiknek a zöldbab eddig is kedvenc zöldségeik közé tartoztak. Az újabb kutatások ma már azt is bizonyítják, hogy mennyire bölcsen teszik, akik ragaszkodnak ehhez az általánosan ismert, és talán kevéssé becsült növényhez.


A friss zöldbab tele van A-, B- komplex vitaminokkal, kálciummal és káliummal. Vizelethajtó hatású, emiatt alkalmas a diabétesz kezelésére. A zöldbab elősegíti a protein emésztését és felszívódását. Elősegíti és serkenti továbbá a máj működését és különösen jó hatással van a vérben levő méreganyagok eltávolítására. Bármilyen méregtől sikeresen megszabadítja a szervezetet, akár alkoholról, akár pedig kábítószerről van szó, de egyéb szennyező anyagoktól is képes megtisztítani a vért.

A bab ezenkívül tartalmaz egy inzulinszerűen ható anyagot, a glukokinin)ót, amely segít csökkenteni a vércukorszintet. Kevesebb fehérjét és szénhidrátot tartalmaz - éppen ezért jelentős szerepet tölt be a cukorbetegek és a fogyókúrázók étrendjében -, de karotin-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma hasonlóan számottevő és élelmirost-tartalma sem elhanyagolható.

Írta: Oláh Henrietta

A cikk folytatása az alábbi linken érhető el: http://www.almamag.hu/index.php/magazin/egeszseg/318-az-ujra-felfedezett-zoeldbab

Forrás:

Almamag

www.almamag.hu



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.