Egészség |
2007. április 21. szombat, 19:26 |
Új biológiaAz egészség más nézőpontbólEmlékszik még, milyen volt? Amikor már hajnalban kidobta az ágy. Amikor reggeltől estig futkározott, és nem azért aludt délután, mert szüksége volt rá, hanem azért, mert a mamája megkövetelte. Gyermekként kifogyhatatlan energiája volt. Mi történt vele? A világon mindenütt ugyanaz történik az emberekkel: felnőnek, és közben valahogy kinövik a fiatalság pezsgését. De miért? Az emberi test elvileg képes arra, hogy évtizedeken át jól működjön. Mégis irigykedve nézzük azokat, akik nemcsak fiatalabbnak tűnnek saját koruknál, de a mozgásuk, az életvitelük is fiatalosabb. A kulcs a belső energia – nem egyszerűen a test belső energiája, hanem az egyes sejteké. A sejtek, amelyeket megfosztanak a számukra szükséges tápanyagoktól, már nem nyújtják teljesítményük legjavát. Egyre kevésbé látják el feladatukat, zsugorodni kezdenek, és szó szerint egyre sötétebbek lesznek a fény, a táplálék és az oxigén hiánya miatt. Mi a baj a táplálkozással? A probléma elsődleges forrása kultúránk tipikus életvitele. Az évek során ételeink egyre feldolgozottabb állapotban jutnak el hozzánk, s egyben egyre jobban eltérnek attól a természetes állapottól, ahogyan a földből kinőttek. Bármi, amit a Földön találunk, rendelkezik egy bizonyos fajta elektromos töltéssel és frekvenciával – s ez alól nem kivétel sem a testünk, sem az étel, amit megeszünk. Amikor a szervezet lebontja az élelmet olyan tápanyagokra, amelyeket a sejtjeink hasznosítani tudnak, ezek a tápanyagok az élelem, nem pedig a testünk rezgésével azonos elektromos töltést és frekvenciát hordoznak. Minél közelebb áll egy élelem ahhoz az állapothoz, amikor a nap energiája feldolgozásra került benne, annál több energiát tartalmaz. A friss gabonacsírák természetes energiaszintje nagyon magas. Amikor viszont ugyanezt a növényt hagyják beérni, majd kiszárítják, összetörik, feldolgozzák és kifehérítik, hogy liszt legyen belőle, elveszíti tápértékének és energiájának legnagyobb részét. És gondoljunk bele: mi az, amit mai társadalmunkban többet eszünk? Friss vagy feldolgozott élelmiszert? Nem arról van szó, hogy ne próbálnánk a hiányzó tápanyagokat valamivel pótolni. Rengeteg fajta vitaminkészítményt találhat az ember a piacon. De még ezek sem oldják meg a problémát. Ami azt illeti, a legtöbb táplálkozáskutató szerint az átlagos étrend-kiegészítők értékes tápanyagának csak 3-15%-át tudja felszívni a szervezet, mielőtt ezek távoznak a testből. Mégis ez a mennyiség is elegendő a legyengült, táplálékhiányos sejtjeinknek, hogy jobban érezzék magukat és a szervezetünk egészére pozitív hatással legyen. A valódi megoldás azonban máshol keresendő. A jó hír az, hogy ez a megoldás már létezik. Erről, a már Magyarországon is elérhető megoldásról a folytatásban hamarosan… Micsinyei Károly Kérdése van a cikkhez? Kapcsolatba szeretne lépni? Írja meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre! Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőinkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében? Cégtárunk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →További cikkeket a témában a "Menedzser egészség" rovatunkban olvashat → A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban. |