Egészség Nyomtatás
2007. április 21. szombat, 19:26
Új biológia Image

Az egészség más nézőpontból

Emlékszik még, milyen volt? Amikor már hajnalban kidobta az ágy. Amikor reggeltől estig futkározott, és nem azért aludt délután, mert szüksége volt rá, hanem azért, mert a mamája megkövetelte. Gyermekként kifogyhatatlan energiája volt. Mi történt vele?


A világon mindenütt ugyanaz történik az emberekkel: felnőnek, és közben valahogy kinövik a fiatalság pezsgését. De miért? Az emberi test elvileg képes arra, hogy évtizedeken át jól működjön. Mégis irigykedve nézzük azokat, akik nemcsak fiatalabbnak tűnnek saját koruknál, de a mozgásuk, az életvitelük is fiatalosabb. Image

A kulcs a belső energia – nem egyszerűen a test belső energiája, hanem az egyes sejteké. A sejtek, amelyeket megfosztanak a számukra szükséges tápanyagoktól, már nem nyújtják teljesítményük legjavát. Egyre kevésbé látják el feladatukat, zsugorodni kezdenek, és szó szerint egyre sötétebbek lesznek a fény, a táplálék és az oxigén hiánya miatt.

Mi a baj a táplálkozással?

A probléma elsődleges forrása kultúránk tipikus életvitele. Az évek során ételeink egyre feldolgozottabb állapotban jutnak el hozzánk, s egyben egyre jobban eltérnek attól a természetes állapottól, ahogyan a földből kinőttek.

Bármi, amit a Földön találunk, rendelkezik egy bizonyos fajta elektromos töltéssel és frekvenciával – s ez alól nem kivétel sem a testünk, sem az étel, amit megeszünk. Image

Amikor a szervezet lebontja az élelmet olyan tápanyagokra, amelyeket a sejtjeink hasznosítani tudnak, ezek a tápanyagok az élelem, nem pedig a testünk rezgésével azonos elektromos töltést és frekvenciát hordoznak. Minél közelebb áll egy élelem ahhoz az állapothoz, amikor a nap energiája feldolgozásra került benne, annál több energiát tartalmaz.Image

 A friss gabonacsírák természetes energiaszintje nagyon magas. Amikor viszont ugyanezt a növényt hagyják beérni, majd kiszárítják, összetörik, feldolgozzák és kifehérítik, hogy liszt legyen belőle, elveszíti tápértékének és energiájának legnagyobb részét. És gondoljunk bele: mi az, amit mai társadalmunkban többet eszünk? Friss vagy feldolgozott élelmiszert?

Nem arról van szó, hogy ne próbálnánk a hiányzó tápanyagokat valamivel pótolni. Rengeteg fajta vitaminkészítményt találhat az ember a piacon. De még ezek sem oldják meg a problémát. Ami azt illeti, a legtöbb táplálkozáskutató szerint az átlagos étrend-kiegészítők értékes tápanyagának csak 3-15%-át tudja felszívni a szervezet, mielőtt ezek távoznak a testből. Mégis ez a mennyiség is elegendő a legyengült, táplálékhiányos sejtjeinknek, hogy jobban érezzék magukat és a szervezetünk egészére pozitív hatással legyen. A valódi megoldás azonban máshol keresendő. A jó hír az, hogy ez a megoldás már létezik. Erről, a már Magyarországon is elérhető megoldásról a folytatásban hamarosan… 

Micsinyei Károly

Kérdése van a cikkhez? Kapcsolatba szeretne lépni? Írja meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre!

Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőinkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Cégtárunk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

További cikkeket a témában a "Menedzser egészség" rovatunkban olvashat



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.