Új biológia 2 Nyomtatás
2007. április 21. szombat, 19:26
A vér szerepe

Image

Avagy  hogyan hozza egyensúlyba a teste kémiáját és érje el az ideális testsúlyát és egészségét!

A menedzserek egészsége talán a leginkább veszélyeztetett.Hatalmas terhet viselnek a felelősség miatt és gyakran kell olyan dolgokat is megtenniük, ami miatt nem érzik jól magukat a bőrükben.

De nem csak a stressz rágja az egészségüket, hanem szinte mindaz, amit „táplálékként” bevisznek a szervezetükbe. Annak segítségével, hogy megértjük testünk pontos működését, sokat tehetünk az egészségünkért.Testünk nem egy motorhoz hasonlít, amibe csak üzemanyagot kell tölteni, hanem az élet egy olyan különleges megjelenése, hogy minden bevitt étel és ital átalakítja azt.


Az emberi test legfontosabb alapanyaga a vér. Biztosan tudja, hogy az oxigént a vörös vérsejtek(testek) szállítják testünkön keresztül.Emiatt kulcsfontosságú szerepe van az ideális testsúlyunk és egészségünk szempontjából. Testünk állapotát alapvetően a vér határozza meg: a savas vér savas testet, a lúgos vér lúgos testet eredményez. A testünkben található vért tiszta és áttetsző – nem savas állapotban kell tartanunk.Ennek érdekében olyan ételeket és italokat kell fogyasztanunk, amelyekkel elérhetjük, hogy egészséges vérsejtek képződjenek.

Testünkben másodpercenként 3-4 millió új vérsejt és 11-13 millió testsejt képződik.Képződésükhöz mindig biztosítanunk kell a legjobb anyagokat. A vérből folyamatosan minden típusú testsejt és szövet képződik. Ez két utas folyamat, és a testsejtek is átalakulhatnak vérsejtekké. Előnyösebb, ha a testben az emésztéssel és légzéssel kapcsolatos vérképzés folyik. Ebben az alapvető folyamatban testünk nem csak abból az anyagból alakul ki, amit megeszünk (és megiszunk), hanem abból is, amit belélegzünk.

Normális esetben a vérsejtek a vékonybélben képződnek. A tápanyagok az emésztési folyamat során felszabadulnak, miközben a véráramba kerülnek, és ezután átalakulnak vérsejtekké, szövetekké és szervekké. Abban az esetben, ha testünk egészséges és lúgos/elektronban gazdag táplálékot fogyasztunk, testünkben egészséges vérsejtek – és így egészséges testképző sejtek képződnek. Testünk energiadús állapotban marad és egészséges testsúly alakul ki.

Image

Amennyiben savas/protonban gazdag táplálékot fogyasztunk, a vérképződés károsodik vagy leáll. Amilyen állapotú a vérünk, ugyanolyan állapotú a testünk is. A vér – és így a test – minősége a bevitt étel és ital minőségének függvénye.Amennyiben savas ételeket fogyasztunk, gyenge vérsejtek és ebből eredően gyenge testsejtek képződnek és túlsúlyossá is válunk.

Van más választásunk is: 

Amennyiben lúgos ételeket és italokat fogyasztunk, egészséges vér képződik – és testünk is egészségessé válik – és ez természetes úton a ránk jellemző ideális és egészséges testsúly kialakulásához vezet.

Érdeklődjön e-mailben, hogy hogyan tudja ezt a leghatékonyabban és a leggyorsabban megvalósítani!

Micsinyei Károly 

Kérdése van a cikkhez? Írja meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!

Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőinkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Cégtárunk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

További cikkeket a témában a "Vezetői túlélőcsomag" rovatunkban olvashat →



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.