English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

EU-s kifejezések II.rész Nyomtatás E-mail
2007. április 21. szombat, 19:26
Mit érdemes tudni az Új Magyarország Fejlesztési Tervről?

Nézőpontok forrásszerzéshez

ImageCikksorozatunk második részének középpontjában a II. Nemzeti Fejlesztési Terv, Az Új Magyarország Fejlesztési Terv, valamint a hozzájuk kapcsolódó Operatív Programok állnak. Megtudhatják, hogy – okulva az I. Nemzeti Fejlesztési Tervből – milyen olyan módosítások, változtatások történtek, melyekkel a már tapasztalt pályázóknak is szembe kell nézniük.


A II. Nemzeti Fejlesztési Terv: az "Új Magyarország Fejlesztési Terv"
ImageAz Európai Unió Strukturális- és Kohéziós Alapjaiból 2007-13 között hazánkba érkező fejlesztési források felhasználásának célját, feltételeit és elvárt eredményeit nemzeti szinten az Új Magyarország Fejlesztési Terv, ágazati és regionális szinten az un. Operatív Programok, a pályázati kiírások és kiemelt projektek szintjén pedig a 2 évre szóló Akciótervek tartalmazzák.
A rendelkezésre álló források felhasználását meghatározó dokumentumok közül kizárólag az Európai Bizottság által jóváhagyott Új Magyarország Fejlesztési Terv tekinthető véglegesnek. Az Operatív Programról, az Akciótervről és a Kiemelt Projektekről a különböző szintű egyeztetések jelenleg is folynak.

Új Magyarország Fejlesztési Terv
A Kormány a 2006. év során az EU elvárásoknak megfelelően, figyelembe véve az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepcióban és Területfejlesztési Koncepcióban megfogalmazottakat, elkészítette az Új Magyarország Fejlesztési Tervet (ÚMFT), amelyet a társadalmi egyeztetést követően 1103/2006. (X.30.) Kormányrendeletével elfogadott, és 2006. november 28-án benyújtott az Európai Bizottságnak jóváhagyásra. Az Európai Bizottság kisebb módosításokkal 2007. május 9-én elfogadta az ÚMFT-t, ezzel elérhetővé vált a Strukturális Alapokból és Kohéziós Alapból 2007-13 között Magyarországra jutó mintegy 7000 milliárd Ft. (További, körülbelül 1 300 milliárd forintos támogatási keret áll majd rendelkezésre a következő hét évben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium gondozásában készült Új Magyarország Vidékfejlesztési Terven keresztül).
ImageAz Európai Bizottság által elfogadott ÚMFT forrásmegosztása a KMR-t érintően a benyújtotthoz képest megváltozott: a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretösszege 12,6 Mrd forinttal1 csökkent, így a KMOP-ból az elkövetkezendő 7 évben várhatóan 467,7 Mrd forint támogatás hívható le. A KMOP-ból kivont forrás a Társadalmi Megújulás Operatív Program Közép-magyarországi prioritását növeli, és humán erőforrás fejlesztésre fordítható.

Operatív Programok
Az ÚMFT célkitűzéseit a Kormány 15 Operatív Programban fogalmazta meg: Ezek közül 7 regionális és 8 ágazati operatív program készült el központi koordinációval.A Közép-Magyarországi Régióra, mint 2. célterületre jutó ERFA forrásokat a Közép-Magyarországi OP és az E-közigazgatás OP tartalmazza. A régió, ESZA forrást a Társadalmi megújulás OP-n és az Államreform OP-n, Kohéziós Alap forrást pedig a Közlekedés OP-n valamint a Környezet és Energia OP-n keresztül hívhat le pályázati úton vagy kiemelt projekteken keresztül.
ImageA Közép-Magyarországi Régióra jutó mintegy 470 Mrd Ft 50%-ának felhasználására az ágazatok, szaktárcák tehetnek javaslatot, a másik 50%-nyi forrás a régióból (Budapestről és Pest megyéből) érkező önkormányzati, vállalkozói és civil fejlesztési igények finanszírozására fordítható, egy- vagy kétfordulós pályázati rendszerben, illetve kiemelt projektek támogatásával. Az UMFT-ben megfogalmazott célok eléréséhez hat területre összpontosulnak a fejlesztési erőfeszítések. Ezen tematikus és területi megoszlás alapján létrejött területekhez tartozó célok konkrét megvalósítása érdekében átfogó, operatív programokat hoznak létre.
1. A gazdaság fejlesztése -Gazdaságfejlesztési OP (GOP)
2. A közlekedés fejlesztése –Közlekedési Infrastruktúra fejlesztése OP (KÖZOP)
3. A társadalom megújulása -Társadalmi Megújulás OP (TÁMOP) és Társadalmi Infrastruktúra OP (TIOP)
4. Környezet- és energiafejlesztés -Környezet- és Energiafejlesztési OP (KEOP)
5. Területfejlesztés
-Nyugat-dunántúli Regionális OP
-Közép-dunántúli Regionális OP
-Dél-dunántúli Regionális OP
-Észak-magyarországi Regionális OP
-Észak-alföldi Regionális OP
-Dél-alföldi Regionális OP
-Közép-magyarországi Regionális OP
-Európai Területi Együttműködések OP-k
6. Államreform
-Közigazgatás Megújítása OP
-Elektronikus Közigazgatás OP

ImageAz 1-es, 2-es, 3-as, 4-es, és az 5-ös cél alá tartozó operatív programokra az országban való területi elhelyezkedésétől függetlenül bármely jogosult pályázhat, az 5-ös, - Területfejlesztés - alá tartozó regionális operatív programokra csak azon jogosultak, akik/amelyek az adott régióban laknak/működnek.
A területfejlesztéssel kapcsolatos regionális operatív programok az adott régiók szükségletei, és lehetőségei szerint különböznek.

A főbb stratégiai irányvonalak a következők:
Dél-Alföld: tudásipar, agrárium, turisztika (Szegeden "Biopolisz" - egészségipari, környezetipari, agrárgazdasági biotechnológia),
Dél-Dunántúl: magas környezeti minőségű modellrégió (Pécsett "az életminőség pólusa" - kulturális és környezetipar),
ImageÉszak-Alföld: a térség minőségi élet-, egészség- és rekreációs központja (Debrecenben "a tudás iparosítása" - gyógyszeripar, agrárinnováció),
Észak-Magyarország: iparfejlesztés, szolgáltatások, turisztika (Miskolcon "Technopolis" - nanotechnológia, vegyipar, mechatronika, megújuló, alternatív energiák),
Közép-Dunántúl: a kkv-kre alapozott, innováció-orientált gazdaság-fejlesztés (Székesfehérváron és Veszprémben logisztika, nano- és biotechnológia, műszaki informatika.
Nyugat-Dunántúl: az észak-déli pannon gazdasági tengely fejlesztése (Győrött "Autopolis" - autóipar, gépgyártás, megújuló energiák),
Közép-Magyarország: fő cél a térség versenyképességének és vonzerejének növelése.

ImageA programok megvalósításáért felelős szervezetek un. akciótervet készítenek, amelyek még a pályázati kiírások előtt megjelennek. Ezek az akciótervek tartalmazni fogják az egyes támogatási területek lényegi pontjait, úgy mint a támogatási keretek, a támogatás minimális maximális összege, támogatható költségek, indikátorok stb.

Akciótervek
ImageAz Operatív Programok Európai Bizottság általi jóváhagyását követően a Kormány fogadja el az Operatív Programokat tovább részletező Akcióterveket. Az Akciótervek 2 évre rögzítik a felhasználható pénzügyi keretek nagyságrendjét, a felhasználás eljárásrendjét (egy- vagy kétfordulós pályázati eljárás, direkt finanszírozású nagy- ill. kiemelt projektek), a pályázati kiírások céljait, támogatási keretösszegeit, a támogatható tevékenységeket, a projekt kiválasztási szempontokat, az elvárt indikátormutatókat, stb. Az Akciótervben nevesítésre kerülnek a Kiemelt Projektek is.
Az Akcióterveket 2 évente felülvizsgálják az azokat készítő és a lebonyolításban résztvevő közreműködő szervezetek, amelyek felhasználva az előző évi tapasztalatokat javasolhatják az Akciótervek elemeinek (pl:célok, támogatási keretek, támogatható tevékenységek, pályázati feltételek, stb.) módosítását.

Forrás: Árindex Kft.
Image



Kérdése van a cikkhez?
Írja meg a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre!


Szeretne díjmentesen konzultálni szakértőnkkel? Érdekli, hogy lehet ezt gyakorlatba ültetni a saját cégében?

Üzleti Közösségünk tagjaként erre IS jogosult egész évben! Részletekért kattintson ide →

További cikkeket a témában a "Vezetői túlélőcsomag" rovatunkban olvashat →

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. Minden, ami egy vezető, cégvezető, ügyvezető igazgató életében nélkülözhetetlen: a vezetőképzés alapjai, a cégvezetés feladatai, a humánpolitika, a tőzsde, az irodavezetés – összefoglalva gyakorlatban használható ötletek a vezetői munka minden részletéhez. A Lépéselőny Virtuális Irodaház olyan, mint egy cégvezető képző, egy gyakorlati vezetőképzés a cégvezetés részére, hogyan foglalkozzon cégével, hogy hatékony legyen és több profitot termeljen.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Vezetői tanácsadás

Cégvezetéssel kapcsolatos kérdése van? Kérdezzen szakértőnktől!

Vezetői tanácsadás

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Mezöholding Ingatlanforgalmaz... Mezöholding Ingatlanforgalmazo és Befektetö Kft
Stocker János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
BauKomplex 91 Építõipari é... BauKomplex 91 Építõipari és Faipari Szolgáltató Kft.
Suránszki Judit

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Stokvis Tapes Magyarország Kf... Stokvis Tapes Magyarország Kft
Kovács Ferenc

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Budai Autoház Kereskedelmi é... Budai Autoház Kereskedelmi és Szolgáltato Kft
András János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.