English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Egy különleges élmény Nyomtatás E-mail
2009. június 26. péntek, 03:00

Shiatsu masszázs

Amikor mesélek arról, hogy olykor masszázzsal is foglalkozom, és leginkább egy fajtájával, a Shiatsu-val - sokaknak elkerekedik a szemük. Shiatsu? Hűűű, az meg vajon micsoda? Eszik vagy isszák?



Igen, talán a legismertebb keleti masszázsról, a Thai-ról sokan és többet, a Yumeiho masszázsról pedig valamivel kevesebben hallottak vagy próbálták. Számomra ez a három masszázs egy családba tartozik.
Mindhárom keleti masszázsfajta. Ha már rendszerben nézzük őket, akkor legalább ennyit említsünk meg róluk:

 

Típus

Shiatsu

Thai

Yumeiho

Eredete

Kínai; Japán

Jelentése: ujjal történő nyomás

Őse: Taoyin gyakorlatok (japánul: Do In); kapcsolat a Qi Gong-gal

Távol keleti

(Egyesek szerint Kínából ered a malajziai thai masszázs)

Különleges kimozgatási technika jellemzi

Japán

Shaolin völgyi kolostorokból ered

Eredete, jellemzői

1925-ben Tokujiro Namikoshi nevű ember shiatsu tanárképző iskolát alapított.

Shizuto Masunaga visszaállította a Shiatsut a hagyományos alapjaira (Zen Shiatsu).

Majd megalapította a Zen-shiatsut Wataru Ohasival együtt

Legrégebbi masszázsról szóló kínai feljegyzések szerint Kong Fu-tól származik ie. 2700-ból. A masszázst orvos-papok végezték, és a test aktív és passzív tornájával (Tai Chi) kombinálták

Dinamikus, ritmikus

Tanítója:

Saionji Masayuki nevéhez kötik jelenkori rendszerét

Módja

Ruhában történik (tatamin, szivacson).

Ujjnyomásos pontmasszázs, mely a hólyagmeridiánon halad végig.

Olajos hátmasszázsa: Kembiki

Akupresszúrás pontokat ingerlik nyomásos technikával, talptól felfelé –sajátos koreográfiával.

Egyes irodalom szerint szárazmasszázsnak is nevezik.

Ruhás masszázs

Masszázs, akupresszúra, manuál terápiás fogásokkal

Az energiablokkok okait a test aszimmetriájában keresi

Akupunktúrás pontok kézzel történő kezelése, a különböző masszázs­fogások alkalmazása az izmokon, meridiánokon és a mobilizációs technikák

Alkalmazása

Egyéni, csak a Shiatsu gyógyász van együtt a vendéggel

Publikus, egyszerre többen egymás mellett

Publikus, egyszerre többen is, egymás mellett

Shiatsu, a gyógyító érintés
A shiatsu masszázs tehát egy japán kezelési módszer, amelynek alapjai a kínai orvoslásban gyökereznek. E szerint az ősi tapasztalattudomány szerint az ember abból az energiából táplálkozik, amely a testet behálózó meridiánokban áramlik. Ha az energia áramlását nem gátolja semmi, akkor az szabadon tud áramolni, és az ember jól érzi magát. Amennyiben azonban az áramlás gátolva van, attól kellemetlenül érezhetjük magunkat, és végül kialakulhatnak először a blokkok, majd később különböző betegségek.
Shiatsu-kezelés által elérhetőek ezek az energia-csatornák. Az energiaáramlást ösztönözni lehet egy gyengéd nyomással, amit az újjakkal, kézfejjel, könyökkel, vagy térddel, sarokkal végezünk. A Shiatsu kezeléseket a páciensek rendszerint jó hatásúnak, lazítónak és gyógyítóan éltetőnek érzik: a saját gyógyító erejük lesz ösztönözve és megerősítve.
Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a masszás elemeit, gyakorlatait, tudását, s ezzel vált a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává. Holisztikus szemléletű, azaz a teljes embert kezeli, a lábujjaktól a fejtetőig.
Az energiapályák mentén enyhe, mélyreható nyomással – speciálisan a Shiatsu-ra jellemző kezelési móddal – élénkíti az energiaáramlást. Ezáltal testi-lelki harmóniát teremt. Egyúttal erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait és támogatja a belső megerősödés folyamatát. Gyakorlatilag helyre lehet vele állítani az energiaháztartás egyensúlyát. A meridiánok mentén elhelyezkedő mintegy 6000 pontra gyakorolt ujjnyomással nem csak lazít, hanem gyógyít is!

A Shiatsu hatásai között említik:

· Energiastimulálás és az energiablokádok feloldása,

· A csontok és izomzat panaszainak enyhülése,

· Hátfájás, különféle görcsök, váll-nyaki problémák, görcsös fejfájás és derékfájás panaszainak jelentős javulása, elmúlása,

· A közérzet egyértelmű és pozitív javulása,

· Valamint a Shiatsu közelebb viszi lényének mélyebb megértéséhez.

„A gyógyulás élménye mellett:

· Az ellazulást, a csendet, az elevenséget, figyelmességet és elengedettséget;

· Az érintés által létesülő kapcsolat, védettség érzését

a Shiatsuval kapcsolatban - sokszor említik még a meditációt, a nyitottságot, a rendezettséget, a befelé irányuló figyelmet, a megértést, a fejlődést és - nem utolsó sorban - az élvezetet, a kellemesség érzetét.”

Részlet Ilona Daiker: Shiatsu könyvéből

Folyamatban része van/lehet az ún. Kembikinek. Ez a hát masszázsa és közvetlenül bőrön történik. Ez egy különleges gyógynövényekkel elegyített finom, nagyon könnyen beszívódó és finom illattal rendelkező olaj segítségével zajlik.
A masszázs – hasonlóan a Thai és a Yumeiho masszázshoz – ruhában zajlik: kényelmes póló, pamut nadrág, zokniban. A folyamat biztosítja a teljes elengedettséget, lazulást, és a stressz elengedésével, feloldódásával jár.
A Shiatsu a felszínen látszó első finom élményén túl hosszan tartó, megelőző hatással van különböző zavarokra és megbetegedésekre. Emiatt elsősorban az egészségesek embereknek ajánlják. Hiszen nagymértékben támogatja az egészség megőrzését, a megelőzi a betegségek kialakulását. Ugyanakkor természetesen – betegségek kialakulásakor - más terápiás kezelések kiegészítéseként is eredményesen használható.


A masszázs folyamata
Bizonyos megközelítések szerint a Shiatsu gyakorlatilag egy ősi, keleti fizikoterápia - melyben az érintés erejét használja fel a fájdalmak enyhítésére, a test és az elme lazítására, a stressz leküzdésére. Alkalmazásakor a légzésnek összhangban kell lennie a masszőr mozdulataival, miközben – esetenként – halk zene szól a szobában.
Én azonban ennél sokkal többnek tartom.
Shiatsu terápia alatt a gyógyító és a vendég valami különleges kapcsolatba kerül. Leggyakrabban csend veszi körül őket. Az érintés lassan, egyenletesen indul a háton. Elsőre talán nagyon is lágynak, enyhének tűnik a folyamat. Még cikáznak a gondolatok, bekúsznak a hétköznap gondjai miközben szokatlan pontok, hatások kerülnek elő. Az érintés mintha fájna... de csak egy pillanatra. Szinte minden mozdulat háromszor kerül sorra. A másodiknál már csak halvány sejtelem kúszik szét a fájdalom helyén, s a harmadiknál már semmi jelentős, csak egy gyöngéd, finom, lágy érintés.
Lassan belemerülök a zene nyújtotta kényelembe, s egyre inkább belülre figyelek. Hogy esik az érintés, melyik testtájon halad végig? Milyen érdekes fogások kerülnek elő?
És észrevétlenül süppedek bele valami szétterülő, kellemes, olvadó finomságba. Elhagynak a munka, az élet sürgető gondolatai, hajtása, feszültsége.
Mire a talpamhoz ér, már teljes testemben hullámszerűen halad végig zavartalanul a jó érzés gyönyörű villáma egy-egy érintés nyomán. Olyan, mint amikor valami nagyon jó történik velem, amibe kellemesen beleborzongok.
Gyengéd kíváncsisággal és lágy izgalommal várom a jobbnál-jobb érintő mozdulatokat és azon veszem észre magam, hogy olyan mélyre merültem, hogy már magam sem tudom, ébren vagyok-e vagy álmodom? Hol a lábamban, hol a hátamon, hol a tarkómon kúszik fel az érintés mentén a tarkómig vagy a fejem búbjáig a simogató gyengédség, ami a mélyben andalgó, ki tudja hol járó gondolataimból, álmaimból gyengéden kiemel.
Meglepődöm, amikor a talpamon dolgozó finom ujjak most tenyérre váltanak és végig paskolják a talpamat. S rögtön utána hihetetlen gyengédséggel simítják végig a talpamat, amibe az összes anyai (vagy apai is?) szeretet, a teljes elfogadás érzése, és a teljes szívvel történő szeretet teljes élményét élem át egyszerre.
És még csak a masszázs felénél járunk!

Most jön ez az érdekes nevű hát masszázs. Lekerül a póló, kissé hűvös az első olajos-krémes lágy érintés. Ami azonban meglepő gyorsasággal vált át tüzes simító energialávává. Mintha a tenyér valamennyi pórusából az én izmaim oldódósára szolgáló tüzes energiafolyam áradna! És oldja, simítja, nyújtja a hosszanti felületét. Aztán lágyan, majd egyre intenzívebben stimulálja a teljes terjedelmében. Érzem, ahogy felmelegszik a bőröm is, izzik a felszín és a mélyen fekvő feszesebb izomkötegek is, bár tudom, hogy van még a mélyben olyan (izom)mag, amit nem lehet elsimítani... de átélem, ahogy enged, oldódik, kienged magából múltat-rosszat-védelmet-páncélt. Mindazt, amit a hétköznapok alatt belerejtettem.
És jól esően élem át, hogy az egész testem valami olyan hullámzó, áramló oldódásba merül, amit még ezidáig sosem volt alkalmam megtapasztalni.

Már nem érdekel, nem fontos ki dolgozik a hátamon. Mégis érzem a gondoskodását, nyitottságát, szíve elfogadását. Ahogy én magam is pont ilyenné válok. És egyszer csak felbukkannak szavak, régi emlékek, színek-szagok, élmények... feljönnek a múlt ködéből közeli szeretteim. Akik már elmentek, de bennem még ott lapult a fájdalom. Az egyedüllét, a felnőtt fejjel megélt árvaság ki nem mondható érzése. A bennem zúgolódó, zokogó, féltő hang, a ki nem mondott ’szeretlek’, ’ jaj, még ne hagyj itt!’ szívfájdalma! És mézzel átitatott nyelvemen jól esően keveredik az édes íz a könnyek sós-ságával. Hiszen ilyen, ez az élet. És kiszakad belőlem egy mély sóhaj és tudom, most, csak most tudtam elengedni igazán!
És belemerülök valami olyan gyöngéd, mélységesen mély, melegségbe, gyöngédségbe, amit csak talán gyermekkoromban, édesanyám biztonságos ölében tudtam átélni utoljára.

S lassan elérkezik az utolsó rész. Könnyed fordulás után a nyakam következik. Biztonságos fogás a nyakamon, államon és hal lom, ahogy - vagy csak hangként észlelem? - a nyakcsigolyák távolodnak. Azt képzelem, milyen jó lenne, ha kattanna is egyet... mert érzem, hogy most pont erre lenne szüksége. És máris apró kattanás adja tudtomra, megtörtént a várva-várt csoda!

Át sincs időm gondolni, hogy korábban senki kezébe nem mertem így adni a fejemet. S vajon féltenem kellene csigolyáim épségét? De ez a gondolat fel sem merülhet többé a mozdulat után születő különlegesen felszabadító állapotban. Mintha folyóként áradna a vér, s zúgva, tisztítva átmosná a korában kis terjedelemben mozgatható nyaki ereimet, izmaimat, csigolyáimat.
Ilyen lazának, elengedettnek még sose tapasztaltam a nyakamat. Hiszen a számítógép okozta merevség, a vezetésnél észlelt enyhe ferdeség volt a megszokott múltban. Hogy nem tudtam teljesen, szabadon és kötetlenül hátrafordulni és belátni a teret, mert egy ponton túl fájdalomig jutó ellenállásba ütközött a fejem! Vagy jó párszor egy hirtelen mozdulatnál görcsös fájdalom nyílalt belé és napokig ebben a ferdén tartott helyzetben maradtam.
És most máris tudom, hogy élvezettel fogom a nyakamat jobbra is, balra is tekergetni – hiszen valami teljesen új dolog született meg ez előbbi pillanatban! Visszakaptam korábban ilyen lazának ismert, felszabadult nyakamat!

És már kissé szomorúan észlelem, hogy az arcomon az utolsó lágy mozdulatok a befejezés ritmusát rajzolják a bőrömre. És az elhangzó halk ’Egészségére’ szó után, tovább süllyedek ebbe a lágy, puha, könnyű, andalító érzés tengerbe... amiből oly nehéz kihozni magamat, hiszen a teljes elengedettség érzését kaptam jutalmul.
Óvatosan fordulok, lassú, szinte álmodozó mozdulatokkal öltözöm. Már tudom, ide sokszor fogok visszatérni.
Az élmény, az elmélyülés, a csend, a zene és az érintés határozottsága, mégis ugyanakkor lágysága, a nyomások hatása nyomán születő feloldódás rabul ejtett örökre. Erre, ide vágyom vissza majd a hétköznapok fogva tartásában. Hogy ismét megtaláljam benne önmagamat, elveszett, elrejtett érzéseimet. Még akkor is, ha a szavak vagy egyes nyomások nyomán felszakadó érzések a szívem mélyéből érkeznek. De tudom, hogy ezek gyógyító könnyek és érzések, melyeket én magam engedtem a felszínre. Hiszen most, ekkor értem meg rájuk. Most jött el az idejük.

Köszönöm az önmagammal való találkozás élményét, Shiatsu gyógyász!


Sütő Mária
www.eromeritotrening.extra.hu

 

 



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partner keresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. A menedzserek számára fontos információk a kiegyensúlyozott életmód, egészség – betegség, a házipatika témáiban.
 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Klick-Klack Kft.
Takáts Gergely

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Karintia Kft.
Bene Zoltán

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Tatár és Társa Egészségü... Tatár és Társa Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelõsségû Társaság
dr.Apostol Éva

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Gizella 96 Bt.
Pálmai Csabáné

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.