English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

A vállalkozások határon túli tartozásaik behajtásáról Nyomtatás E-mail
2013. december 19. csütörtök, 00:00

Az EB üdvözli, hogy sikerült megállapodásra jutni azzal a javaslatával kapcsolatosan, amely elősegíti, hogy a vállalkozások behajthassák a más tagállambeli tartozásokat.
Az igazságügyi miniszterek december 6-án átfogó megállapodásra jutottak az egész Európára kiterjedő számlazárolási végzésre irányuló bizottsági javaslatról (IP/11/923), amelynek az a célja, hogy megkönnyítse, hogy a polgárok és a vállalkozások behajtsák a határon átnyúló tartozásokat. A javaslat elősegíti a más tagállambeli tartozás behajtását, és biztosítja a hitelezőket arról, hogy vissza tudják szerezni a követelést, ezáltal pedig fokozza az egységes uniós piaci kereskedelembe vetett hitet. A kezdeményezés a „jogérvényesülés a növekedés érdekében” bizottsági program részét képezi, amely a kereskedelem és a növekedés érdekében erősítené a közös jogérvényesülési térséget.


Az ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzésről zajló tárgyalások során a mai napon elért megoldás áttörést jelent a gazdaságunk gerincét képező európai kisvállalkozások számára. Ezekben a gazdasági kihívásokkal terhes időkben a vállalkozásoknak gyors megoldásokra van szükségük ahhoz, hogy behajtsák kinnlevő követeléseiket. E vállalkozások egész Európára kiterjedő hatékony megoldást igényelnek, hogy a pénzek ne tűnhessenek el, amíg a bíróság döntést nem hoz azok visszafizetéséről.” – nyilatkozta Viviane Reding, uniós jogérvényesülési biztos. „Arra számítok, hogy az Európai Parlament és a Tanács továbbra is magas színvonalú munkát végez, így e javasat hamarosan az európai joganyag részévé válik.”

Az európai vállalkozások éves forgalmának mintegy 2,6%-a megy veszendőbe a behajthatatlan tartozások miatt. E vállalkozások túlnyomó többsége kkv. Évente akár a 600 millió eurót is elérheti a szükségtelenül leírt tartozások összege. Ezeket a vállalkozások nem próbálják behajtani, mert elrémülnek a külföldi pereskedés költségeitől és bonyodalmaitól. A Bizottság által javasolt ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzés megoldást kínál ezekre a problémákra.

Az Igazságügyi Tanácsban ma elért kompromisszum megerősíti a bizottsági javaslat fő pontjait. Ami a legfontosabb, hogy tanácsi szövegben megtartották a javaslat olyan alapvető elemeit, mint hogy a „meglepetésjelleg” megőrzése érdekében a végzést az adós tudomása nélkül bocsátják ki, és a határokon átnyúló ügyek fogalmát tágan határozták meg. A Tanácsban készült szöveg az alábbiak tekintetében tér el az eredeti javaslattól:

Hatály: A Bizottság javaslatával szemben a tanácsi szövegben a szabályok nem alkalmazandók a pénzügyi eszközökre (mint a részvények és kötvények), az öröklésekre és a házassági vagyonra. Tehát a hitelezők nem tudnak ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzést alkalmazni annak érdekében, hogy pénzügyi eszközöket zároljanak a bankszámlákon, és nem képesek erre az örökléssel vagy a házassági vagyonjoggal kapcsolatos jogviták esetében sem.

Igénybevetőség és feltételek: A Tanácsban készült szöveg szerint a szabályok csak azokra a hitelezőkre alkalmazandók, akik a szabályok hatálya alá tartozó tagállamokban rendelkeznek állandó lakóhellyel vagy székhellyel. Továbbá főszabály szerint a hitelezők felelősségre vonhatók a számlazárolási végzés indokolatlan kibocsátásáért.

A számlaadatokhoz való hozzáférés: a hitelező csak abban az esetben veheti igénybe az új szabályok által létrehozott mechanizmust, ha az adóssal szemben végrehajtható ítéletet adtak ki.

Következő lépések: Ahhoz, hogy a bizottsági javaslatból jogszabály legyen, azt közösen el kell fogadnia az Európai Parlamentnek és az EU-tagállamoknak a – minősített többséggel határozó – Tanácsban. Az Európai Parlament Jogi Bizottsága az idei év május 30-án szavazatával támogatta a bizottsági javaslatot (MEMO/13/481). A Tanácsban ma elért megoldás azt jelenti, hogy a két jogalkotó szerv háromoldalú egyeztetéseket kezdhet a Bizottsággal a végleges megállapodás elérése érdekében.

Háttér

Az uniós vállalkozások 99%-a a kis- és középvállalkozások közé tartozik (kkv). Közülük mintegy 1 millió szembesül nehézségekkel a más tagállambeli követelések terén, és évente akár a 600 millió eurót is elérheti a leírt tartozások összege. Ezek esetében a vállalkozások túlságosan drágának vagy nehéznek találják a más uniós országokban folytatandó pereket. Az uniós polgárok számára problémát jelenthet az is, ha az interneten vásárolt termék soha nem érkezik meg, vagy ha a más országban tartózkodó szülő nem fizeti a tartásdíjat.

A Bizottság rendeletjavaslata létrehozza az ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzést, amely lehetővé teszi majd a hitelezők számára, hogy zároltassák az adós bankszámláján a tartozásnak megfelelő összeget. A végzés fontos szerepet játszhat a követelésbehajtási eljárásban, mivel megakadályozza, hogy az érdemi ítélethozatalig eltelt idő alatt az adós kivonja vagy eltüntesse vagyoni eszközeit, ami növeli a más tagállambeli követelés sikeres behajtásának valószínűségét.

Az új európai végzés lehetővé teszi a hitelezők számára, hogy az EU minden tagállamában azonos feltételek mellett zároltassák a bankszámlákon lévő pénzeszközöket. Fontos tény, hogy nem változnak a számlazároltatásra vonatkozó nemzeti eljárások. A Bizottság egyszerűen csak egy újabb európai eljárást hoz létre, amelyet a hitelezők abban az esetben választhatnak, ha más uniós tagállamban szeretnének követelést behajtatni.

Az ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzés a nemzeti jogszabályok biztosította eszközök alternatíváját kínálja a hitelező számára. Biztosító jellegű, azaz csak az adós számlájának zároltatására alkalmas, a hitelező felé való fizetést nem biztosítja. Az új eszköz kizárólag a több tagállamot érintő ügyekben használható majd fel. Az ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzést ex parte (a másik fél meghallgatása nélküli) eljárás keretében, azaz az adós tudta nélkül bocsátják ki, tehát a meglepetés erejével hat. A jogi aktus közös szabályokat állapít meg a joghatósággal, a végzés kibocsátásának feltételeivel és eljárásával, a bankszámlaadat közlését elrendelő végzéssel, és a számlazárolást elrendelő végzés nemzeti bíróságok és hatóságok általi végrehajtásának módjával, valamint az adóst megillető jogorvoslati lehetőségekkel és az alperes védelmét szolgáló egyéb elemekkel kapcsolatosan.

Forrás: Magyarorszag.hu

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Gazdasági tanácsadás

Gazdasági ügyekben kérdezzen tanácsadónktól!

Kérdését felteheti a Fórumban is!

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

SANNER Hungária Ipari és Ker... SANNER Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft.
Ács Angéla

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Ronic Kft.
Lukács Anikó

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Dan-Ott Egészségügyi Betét... Dan-Ott Egészségügyi Betéti Társaság
Mihala Sándorné

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Don Quijote Könyvklub Kereske... Don Quijote Könyvklub Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelõsségû Társaság
Bácskai István

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.