English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

Közép-Kelet-Európa értékvezérelt befektetői terep marad Nyomtatás E-mail
2010. július 14. szerda, 03:00

Lépéselőny/Gazdaság: Fefektetői elemzésKelet-Közép-Európa értékalapú terep marad, amelyhez józan növekedési adatok társulnak. A piacokat a befektetői hangulat vezérli továbbra is, ám megkezdődött a kelet-közép-európai és a súlyosan eladósodott államok közti különbségek felismerése. A kelet-közép-európai befektetők kockázatéhsége csökken, azok a részvények keresettek, amelyek célárfolyamában nagy ugrás várható.



A legfontosabb befektetői kérdés pillanatnyilag az, hogy benne van-e a pakliban a dupla bukás lehetősége. Az Erste Group elemzői szerint ettől nem kell tartani, ugyanakkor rámutatnak, hogy a régiós piacokat jellemző kockázatok még nem múltak el. A piacok továbbra is rendkívül idegesek, a múltbéli tapasztalat szerint pedig időbe telik mire a fundamentumok javulása itt is visszatükröződik. Az árazások és a kilátások pillanatnyilag értékalapú terepnek mutatják Kelet-Közép-Európát. Míg világszerte számos ország a 22-es csapdájában vergődik – államadósság csökkentés a gazdasági növekedés visszafojtása nélkül – addig Kelet-Közép-Európa abban a kényelmes helyzetben van, hogy nem kell növekvő államadóssággal megbirkóznia. A növekedési görbék mindenütt laposodni látszanak, ami teljesen természetes a megélénkülés elején bekövetkezett izmos növekedés után. Mindazonáltal, az emelkedési ütemek még ésszerű szinteken mozognak annak ellenére, hogy stabilizálódnak vagy éppen csökkennek.

A jelenlegi környezetben szemmel láthatóan a befektetői hangulat irányítja a piacokat, amelynek következtében a reakciók vélhetően jóval erősebbek, mint amiket a fundamentumok indokolnának. A túlzott reakciók vezérlik a piacokat a lefele és a felfelé mutató trendben egyaránt. – „A jó hír azonban az, hogy a piacok közti különbség elkezdtett megmutatkozni egy olyan időszak után, amikor a kelet-közép-európai országok a súlyos államadóssággal rendelkező PIIGS államokkal való túlzó összehasonlítás nyomán komoly letörést szenvedtek el. Ezzel ugyan még nem lábalunk ki a pillanatnyilag fennálló hangulati csapdából, de legalább a megfelelő irányba tett lépésnek értékelhető, amelynek végén az ocsú elválik a búzától” – jelentette ki Henning Esskuchen, az Erste Group Kelet-közép-európai Tőkepiaci Elemzések osztályának társvezetője.

A második negyedévben a befektetők a kelet-közép-európai régióban érezhetően lecsökkentették kockázatos részvénypozícióikat, mivel a nagy kockázatú papírok és az alacsony kapitalizációjú részvények alulteljesítővé váltak. Az árfolyamlendületi tényező tanúsága szerint ezek főként olyan részvények voltak, amelyek a korábbi hónapokban erőteljesen emelkedtek. Ezzel szemben a nagy árbevétellel és növekvő profitadatokról beszámoló társaságok továbbra is túlteljesítők maradtak. A második félidőben a leginkább árfelhajtó tényezőt ismét a részvényajánlások jelentették, a célárfolyamban nagy ugrást ígérő részvények teljesítettek a legjobban (13 százalékos emelkedés), míg a vétel-eladás összehasonlítás alulteljesítő lett (4 százalékos csökkenéssel).

Kelet-Közép-Európa jóval a nyugati piacok alatt forog: 22 százalékos diszkont jelentkezik az árazásban a kötvényhozamokhoz viszonyítva (Ausztria vezet 30 százalékos diszkonttal). A PIIGS-államok 2011-re és 2012-re már kedvezőbb szorzókkal jelentkeznek, de az Erste elemzői kockázatot látnak az megjelentetett növekedési rátákban (annak ellenére, hogy nyomott szintekről történne az emelkedés). A hosszabb időtávokon Latin-Amerika a gyenge növekedési előrejelzések miatt nem áll jól Kelet-Közép-Európával szemben, és Ázsia is prémiummal forog a térséghez képest, míg a 2011 és 2012 közti árazásban mutatkozó változás nem tűnik lélegzetelállítónak.

Kilátások
Miként az utóbbi tőzsdei nagy talpraállások esetében, például Európában 2003 és 2005 között, most is a nagy kockázatokat hordozó részvények kezdeti túlteljesítése (volatilitás, béta, áttételezés) után a növekedési részvények és a korábban átlagosnál jobb becsléseken emelkedő társaságok papírjai váltak túlteljesítővé. A következő időszakot tekintve az Erste Group elemzői szerint a befektetők azokat a részvényeket fogják keresni, amelyek célárfolyama nagyot emelkedhet. (Ez a tényező jórészt olyan részvényeket takar, amelyek alacsony árazással, viszont növekedési potenciállal rendelkeznek).

Országallokáció

Teljesítmény (euróban)

Lépéselőny/Gazdaság:Országallokációs statisztika

*3Q 2010 = háromhavi teljesítmény 2010, június 30-iki záróárfolyammal; Forrás adatszolgáltató partnerek, Erste Group elemzések


•    Ausztria – semleges, alulsúlyozás A mechanikus értékelési modell az árazást és a növekedést jelzi a legjelentősebb negatívumnak. Nem osztjuk ezt a nézetet, hiszen a kötvényhozamokhoz viszonyított értékeltségi szint 30 százalékos alulárazottságot jelez, az eredményjóslatok felülvizsgálata pedig felgyorsult az utóbbi időben.
•    Lengyelország – stabilan semleges. Az Erste Group allokációs modellje a piacméretet jelöli meg a lengyel tőzsde javára írható legnagyobb előnynek, ugyanakkor az árazás inkább negatív megtérülési várakozásokat generál. A konszenzus alapján azonban a jelzett értékeltségek azt mutatják, hogy a WIG-20 tőzsdeindex mintegy 14 százalékos mértékben alulértékelt. Lengyelország nem mutat túl meggyőző képet az árfolyamnövekedés tekintetében sem, ugyanakkor az emelkedésre vonatkozó adat ésszerűnek tekinthető. Mivel a belföldi befektetők visszatértek a piacra és a külföldi tőkealapokban Lengyelország súlyozása növekedett, az elemzők javítanak az előrejelzésükön.
•    Magyarország – halványan semleges. Az árfolyamemelkedés a várt pozitív megtérülések hajtóereje, és a piac mérete jelenti a legnagyobb visszahúzó erőt. Ugyanakkor a budapesti börze likviditása javuló képet mutat. Az árazás valamelyest vonzó marad, habár a magyar piac eddig még meglehetősen hatékonyan árazta be a talpra állásra vonatkozó várakozásokat. Az enyhén romló nyereségvárakozások és például a bankadóval kapcsolatos kérdések nyomán kialakult kedvezőtlenebb kép a várakozások szerint visszafogja a piacot.
•    Csehország – semleges. A modell szerint az emelkedés jelenti a legnagyobb vonzerőt, ugyanakkor a likviditás negatívumként merül fel. Az árazás meglehetősen vonzó, a második helyezett ebben a tekintetben Ausztria mögött. Az emelkedés üteme megfelelőnek tetszik, ám a profitvárakozási felülvizsgálatok már nem festenek annyira rózsás képet.
•    Délkelet-Európa – semleges/alulsúlyozott. Habár a piacméret jelenti az allokációs modell leginkább pozitív tényezőjét, ez az állítás csak akkor igaz, ha azt feltételezzük, hogy a nagyobb likviditás nagyobb árhatással jár. A historikus átlaghoz képest az árazás nem túl meggyőző. A legnagyobb kockázat a makrogazdasági oldalon jelentkezik, mivel a régiónak ezen piacai utolsónak kászálódnak ki a recesszióból.
•    Törökország, Oroszország – mindkettő túlsúlyozás. A régió két legnagyobb piaca a várakozások szerint a rivaldafényben marad. Törökországot még jobban is preferálnánk, mint Oroszországot, tekintve, hogy utóbbi jobban függ a nyersanyagoktól. Igaz, Törökország nem mutat olyan vonzó árazást, mint az orosz piac, és némi politikai feszültség sem elképzelhetetlen. Mindezek ellenére úgy döntöttünk, hogy felülbíráljuk a tiszta modell eredményét és Oroszországot túlsúlyozásra javasoljuk.

Országallokációs javaslat
Lépéselőny/Gazdaság: Befektetői helyzet 2010. nyár

Source: Erste Group Research


Forrás: Az Erste Group elemzése a régió részvénypiacairól



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partnerkeresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe, ahol a gyakorlatban próbálhatja ki a vállalat-gazdaságtani ismereteit. A magyar gazdaság, a vidékfejlesztés, a leader közösségek, az erőforrás gazdálkodás, az informatika, a marketing és a világgazdaság fő hírei.

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Gazdasági tanácsadás

Gazdasági ügyekben kérdezzen tanácsadónktól!

Kérdését felteheti a Fórumban is!

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

PANNON-DOMINUM Ingatlanhasznos... PANNON-DOMINUM Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Korlátolt Felelõsségû Társaság
Gernyi Zoltán

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Molly Bt.
Molnár Lászlóné

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Memfó Kft.
Monostori János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Rák és Rák Bt.
Tóth Csaba

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.