English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

GKI - Microsoft versenyképességi és üzleti környezeti indexek - 2010. június Nyomtatás E-mail
2010. július 13. kedd, 03:00

Lépéselőny/Gazdaság: Indexek 2010. júniusA versenyképességi index (VEX) 2010 első negyedévében Szlovéniában és Lengyelországban csökkent, a többi vizsgált országban nőtt, a legnagyobb mértékben Romániában és Szlovákiában. Az üzleti környezetet Magyarországon jellemző index (ÜX) 2010 első negyedévében csökkent, 24 volt, értéke megegyezett a 2009. harmadik negyedévivel.


1. Versenyképességi index (VEX)

A versenyképességi index 2010 első negyedévében az előző negyedévhez képest Szlovéniában és Lengyelországban csökkent (1%-kal, illetve 0,3%-kal), Romániában és Szlovákiában erőteljesen nőtt (3,4%-kal, illetve 3,1%-kal), a többi országban stagnáláshoz közeli ütemben emelkedett.

Lépéselőny/Gazdaság: Versenyképességi index 2010. június
A VEX tényezői közül a makrogazdasági teljesítményt kifejező index értéke 2009 negyedik negyedévéhez képest Romániában igen erőteljesen (6%-kal), Szlovákiában ennél valamivel kisebb mértékben (3,4%-kal) emelkedett, majd a sorban Magyarország és Lengyelország következett (1,4-1,4%-os dinamikával). A makrogazdasági teljesítmény javulásának fő forrása Romániában és Szlovákiában a beruházások és az export, Magyarországon és Lengyelországban az export bővülése volt. Figyelmet érdemel, hogy Csehországban az export növekedése nem ellensúlyozta a beruházások nagymértékű visszaesését, Szlovéniában pedig mind a beruházás, mind az export csökkent. A jelek szerint elsősorban a recesszió lecsengésével megélénkülő külső keresletet kiaknázni képes országok makrogazdasági teljesítménye javult.

A munkatermelékenységi index 2010 első negyedévében Szlovákiában és Romániában erőteljesen (4,2%-kal, illetve 2,5%-kal), Csehországban és Magyarországon ettől elmaradó ütemben (1,7%-kal, illetve 0,7%-kal) javult, a többi vizsgált országban romlott. A szlovák és a román munkatermelékenységi index javulásában feltehetően nem elhanyagolható szerepet játszott a beruházások élénkülése, aminek nyomán emelkedett a kibocsátás, de ezek a beruházások nem bővítették a foglalkoztatást. A cseh és a magyar index javulása feltehetően a megnövekedett kapacitáskihasználtságra vezethető vissza.

A költség-versenyképesség 2010 első negyedévében mindegyik vizsgált országban romlott, a legkisebb mértékben Csehországban, Ausztriában és Romániában, ennél erőteljesebben Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Lengyelországban. Ami a költség-versenyképesség változásának a forrásait illeti, a nemzeti valuta euróval szembeni erőteljes felértékelődése egyedül Lengyelország esetében magyarázza a romlást. Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában és kismértékben Magyarországon a költség-versenyképesség gyengülése a fajlagos munkaerőköltségek emelkedésére vezethető vissza. A termelői árindex emelkedése Magyarországon és kisebb mértékben Romániában járult hozzá a költség-versenyképesség visszaeséséhez.

A magyar versenyképességi index 2001 első negyedévi kismértékű javulásában a fő szerepet a külső kereslet megélénkülésének kihasználása, azaz az export bővülése játszotta.

2. Az üzleti környezeti index (ÜX)

Az ÜX értéke 2007 elejétől a 2009 első negyedéves mélypontig szinte folyamatosan csökkent, majd az ezt követő három negyedévben növekedett. Az idei első negyedévben megtört e kedvező tendencia, az ÜX érzékelhetően csökkent, s értéke lényegében megegyezik a 2009 harmadik negyedévivel. Mindebből következően e mutató továbbra is saját hosszú távú átlaga alatt maradt, de az egy évvel korábbit 15 ponttal haladja meg. Az ÜX-öt alkotó egyik mutató értéke gyakorlatilag nem változott, kettő enyhén, egy pedig jelentősen visszaesett.

Az állami magatartás kiszámíthatatlanságát a termelés bővítését akadályozó tényezőként említő vállalatok aránya az első negyedévben kissé növekedett az egy negyedévvel korábbihoz képest, de e mutató aktuális értéke nem tér el annak hosszú távú átlagától. A jelenség hátterében vélhetően a választások előtti bizonytalanság, illetve az új kormány által követendő gazdaságpolitika fő elemeit övező találgatások állhatnak. E tényező megítélését illetően nem alakult ki jelentős szóródás a kis-, a közép- és a nagyvállalatok között.

Az üzleti környezet bizonytalan voltának említési gyakorisága mintegy 5 ponttal emelkedett, s így e mutató aktuális értéke már jócskán rosszabb a megfelelő hosszú távú átlagnál. A vállalatok szerint tehát az üzleti életben érezhető kockázatok szintje egyáltalán nem csökkent, sőt, elsősorban a külső hatások - azaz az euró-zóna és ezen belül a Görögország válsága - a magyarországi körülményekre is erőteljesen hatott. A bizonytalan gazdálkodási környezet a kis- és középvállalkozásokat inkább zavarja, mint a nagyokat.
Lépéselőny/Gazdaság: Üzleti környezeti index 2010. április

A 10 éves magyar állampapírok kamatfelárának negyedéves átlaga 2008 elejétől 2009 első negyedévéig folyamatosan növekedett, aztán fokozatosan csökken, de ez a kedvező folyamat az első negyedévben már nem folytatódott. A magyar gazdaság iránti külső befektetői bizalom ebben az időszakban stagnált.

Az üzleti infrastruktúra alakulását jellemző új gépkocsi-eladások 2005 közepe óta lényegében csökkenő trendet követnek. 2010 első negyedévében - kisebb átmeneti javulás után - ismét nagyot zuhantak az értékesítések.

3. Versenyképességi sorrend (IMD)

A válság által maga a versenyképesség fogalma is olyan, az eddigieknél tágabb értelmezést kíván, amely kiterjed a gazdasági megrázkódtatásokkal szembeni ellenálló képességre és a "helyreállítási periódus" sikerességére. Az IMD World Competitiveness Yearbook legfrissebb, 2010 májusban publikált versenyképességi rangsorát Szingapúr és Hong-Kong vezeti, megelőzve a korábbi években vezető USA-t. Ezek az országok képesek voltak a válság hatásait az ázsiai régióban való erős expanzióval ellensúlyozni. (Szingapúr GDP-je 2010 első negyedévében 13 százalékkal nőtt.) Az európai országok között Svájc az első (az összesített lista 4. helyezettje), s az első húsz közé került Svédország (6.), Norvégia (9.), Dánia (13.), Ausztria ((14.), Németország (16.) és Finnország (19.) is.

A kelet-közép-európai régió országai az IMD-lista második felében helyezkednek el. Az elmúlt évben Lengyelország és Magyarország versenyképessége javult, a lengyel gazdaság a 44. helyről a 32.-re került. Magyarország a 45. helyről a 42.-re lépett előre, megelőzve Szlovákiát és Szlovéniát, amelyek pozíciója hatalmasat romlott: Szlovákia a tavalyi 33.-ról a 49., Szlovénia pedig a 32.-ről az 52.-re esett vissza. Csehország a 29., kedvező pozíciója nem változott. Románia továbbra is a térség sereghajtójaként az 54. helyen áll.

Magyarország versenyképességének javulásában az IMD szerint az üzleti hatékonyság, a nemzetközi kereskedelembe való beágyazottság volt a leglényegesebb tényező. A mi versenyképességi indexünk javulásában is ez játszotta a döntő szerepet. A szlovák versenyképesség visszaesését a válság körülményei között nemhogy megakadályozta volna az euró bevezetése, az inkább felerősítette a gazdaság egyoldalú szerkezetéből következő problémákat.


Forrás: GKI Gazdaságkutató Zrt.


A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partnerkeresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe, ahol a gyakorlatban próbálhatja ki a vállalat-gazdaságtani ismereteit. A magyar gazdaság, a vidékfejlesztés, a leader közösségek, az erőforrás gazdálkodás, az informatika, a marketing és a világgazdaság fő hírei.

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Gazdasági tanácsadás

Gazdasági ügyekben kérdezzen tanácsadónktól!

Kérdését felteheti a Fórumban is!

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Gemenc Média Kft.
Baba Ede

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Damisol Kft.
Ladányi Péterné

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Gyõrlakk Festékgyártó Zrt.
Nagyné Gergely Ildik

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Lapszél Kulturális Szolgált... Lapszél Kulturális Szolgáltató Bt.
Jávor Éva

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.