English version
×

Hideghívások

Csak a biztos időpontokért fizet. Kérje ajánlatunkat most! Időpont egyeztetés

Utál telefonálni? Sok időbe kerül a hideghívás?
Telefonálás helyett inkább tárgyalna?
Profi call center szolgáltatásunk korrekt feltételekkel átvállalja a telefonálás idegőrlő feladatát.

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

×

Adatbázis-értékesítés

Magyar cégek adatbázisa

E-mail cím és telefonszám-adatbázis
• e-mail, hírlevél, eDM kampányokhoz
• telemarketing, telesales kampányokhoz
• postai levél, DM kampányokhoz
• GDPR-kompatibilis, legális adatbázis

Bővebb részletek, ajánlatkérés itt

A családi vállalkozások optimisták, sokan mégsem készülnek megfelelően a jövőre Nyomtatás E-mail
2011. január 10. hétfő, 03:00

Lépéselőny/Cégvezetés: Mi a tendencia Magyarországon a családi vállalkozásoknál?A családi cégek világszerte bizakodók jövőbeli kilátásaikkal kapcsolatban, de sokaknak még többet kell tenniük ahhoz, hogy kellően felkészüljenek az elkövetkezendő évekre – állapítja meg a PwC által 35 országban, több, mint 1.600 családi vállalkozás vezetője körében végzett felmérése.
Noha a családi cégek meglepően nagy száma tapasztalt élénkülő keresletet kínálata iránt az elmúlt 12 hónapban (mérsékelt növekedést: 32%, jelentős növekedést: 16%), 34%-uk mégis csökkenő keresletről számolt be, ami 2007-hez képest viszont 10%-os emelkedést mutat.


A recesszió hatása ellenére a legtöbb családi cég mégis bizakodó a jövőt illetően. 60%-uk bővíteni szeretné vállalkozását a következő 12 hónap során és 56%-uk pozitívan látja azoknak a piacoknak a következő évi teljesítményét, amelyeken üzleti tevékenységet folytat. Ezen túlmenően a válaszadók 95%-a valamennyire, vagy nagyon bizakodó a tekintetben, hogy vállalata hatékonyan fel tudja venni a versenyt ágazata piacvezetőivel szemben.

A stafétabot átadása

A nemzedékváltás az egyik legnagyobb kockázat, amellyel bármely családi tulajdonban álló vállalkozásnak szembesülnie kell. A felmérés válaszadóinak 27%-a állította, hogy vállalkozása várhatóan a következő öt éven belül gazdát cserél és az ilyen vállalatok több mint fele számít arra, hogy a vállalkozás családon belül marad. Egyre több családi vállalkozás foglalkozik tehát tudatosan az utódlás kérdésével, 38%-uk már tudatos cselekvésbe kezdtett ezen a téren.  Azok közül azonban, amelyek már kidolgoztak utódlási tervet, csak felük döntött arról, ki veszi át a vállalat vezetését.

A zökkenőmentes átállás érdekében a családi vállalkozásoknál is gondos tervezésre van szükség. A tulajdonosváltást általában azok a vállalatok élik túl, amelyek megfelelő, az utódlás menetét felvázoló tervet dolgoznak ki, amely kiterjed azokra a szempontokra, amelyekkel megítélhető, hogy az utód mikor áll készen a stafétabot átvételére.

Lett Kornélia, a PwC Vállalkozási tanácsadási csoportjának vezető menedzsere szerint: „Magyarországon a családi vállalkozásokon belüli nemzedékváltás levezénylésénél egy további sajátosságot is figyelembe kell venni. Nálunk a rendszerváltozás idején vállalkozásba kezdő cégtulajdonosok nem kis hányada éppen ezekben az években jut, illetve jutott el abba az életszakaszába, amikor a stafétabot átadásáról, az utódlásról döntenie kell. Mivel ezek a vállalkozók a családi vállalkozások, cégek létrehozói, alapítói, - azaz ők az első generáció-, ezért nálunk nincsen még szinte semmilyen kultúrája, illetve hagyománya a nemzedékváltásnak. Ezért Magyarországon még inkább fontos  annak a tudatosítása, hogy a generációváltást általában azok a cégek veszik sikerrel, amelyek megtervezik az utódlást, illetve amelyek e terv tudatos megvalósításával elérik, hogy az utód valóban készen álljon a stafétabot átvételére.”

Néhány további megállapítás, amely arra enged következtetni, hogy sok családi vállalkozás nem megfelelően készül a jövőre:

•    62%-uk nem készült fel kulcsfontosságú vezetők, vagy tulajdonosok esetleges megbetegedésére, vagy halálára

•    56%-uk nem alakított ki semmilyen eljárást a cselekvőképtelenné vált, vagy elhalálozott részvényesek üzletrészének megvásárlására

•    50%-uk vagy nem rendelkezik megfelelő likviditással olyan családtagok kivásárlására, akik a vállalkozásban birtokolt üzletrészük elidegenítése mellett döntenek, vagy nem mérlegelte ennek lehetőségét

•    37%-uk nincs tisztában azzal, hogy saját maga, vagy vállalata számára ez milyen mértékű belföldi nyereségadó-kötelezettséget jelentene, míg 58% nem ismeri ennek nemzetközi vonatkozásait

Konfliktusok megoldása

A PwC felméréséből kiderül az is, hogy kevés vállalat áll készen a családtagok közötti viszályok kezelésére. A válaszadók mindössze 29%-a nyilatkozta, hogy vitarendezési eljárásokat vezetett be.

A PwC 2007-ben készítette el első alkalommal a családi vállalkozásokat vizsgáló felmérését. Az akkori eredményekkel összehasonlítva a feszültséget tapasztaló családi cégek aránya jelentőse. Ugyanakkor a szervezeteknek csupán csak 29%-a vezetett be konfliktuskezelő eljárásokat.

A konfliktusok megoldását célzó jó mechanizmusok működtetése döntő fontosságú egy családi vállalkozás sikerre vitele szempontjából. A családtagok közötti bármilyen összetűzés – akár pénzügyekkel, akár jövőbeli cégvezetéssel függ is össze – óhatatlanul átterjed arra is, ahogyan a vállalkozást vezetik, illetve kezelik tulajdonosként.

Pénzügyi nehézségek

Dr. Réczei Géza, a PwC Vállalkozási tanácsadási csoportjának vezető menedzsere kiemeli: „A felmérés eredményei alapján – bár a válaszadók kétharmada azt állította, rendelkezik készpénzforrásokkal -, a cégek döntő többségének szükség esetén kölcsönhöz kellene folyamodnia, azonban nehézséget jelent számukra a rendelkezésre álló hitelforrás megtalálása és a hitel megszerzése.  A pénzügyi szolgáltatási ágazat megerősítése céljából megalkotott új, Bázel III szerint a bankok számára kötelezően előírt tőketartalék a hitelállományukra és befektetéseikre vetített 2%-ról 7%-ra fog nőni. Az egyezmény, amely 2013-ban lép hatályba és több éven keresztül vezetik be, várhatóan emeli majd a hitelek árát, egyúttal csökkenti azok rendelkezésre álló mennyiségét. A vállalkozás szabadságának alkotmányos alapelve a családi vagyont kockáztató cégek számára a pénzügyi biztonság megteremtése nélkül  - illúzió.”

1.    A PwC 2010/11. évi Családi vállalkozás felmérése családi tulajdonban álló kis- és közepes vállalkozásokra terjed ki 35 országban, ezek: Ausztria, a Bahama-szigetek, Bahrein, Barbados, Belgium, Brazília, Ciprus, Dánia, Dél-Afrika, az Egyesült Államok, az Egyesült Arab Emirátusok, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Jamaica, Japán, Jordánia, Kanada, Kuvait, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szíria, Törökország, Trinidad és Tobago. A 15 iparági szektorban működő 1.606 vállalat felsővezetőivel 2010. május 26-a és augusztus 17-e között készültek az interjúk.

2.    A PwC tagvállalatai iparág specifikus könyvvizsgálati, adó- és tanácsadási szolgáltatásokkal adnak hozzáadott értéket ügyfeleiknek. A világ 151 országát átfogó PwC hálózat tagvállalatainál dolgozó több mint 163 000 szakértő – új megközelítésen alapuló komplex szakértői tanácsok alkotása érdekében – egyesíti tudását és tapasztalatát.

3.    A PwC Vállalkozási tanácsadási csoportja magán-, illetve családi tulajdonban álló vállalkozások tulajdonosainak nyújt testreszabott, a tulajdonosi döntéshozatalt támogató megoldásokat többek között adózás és adóeljárás, finanszírozás, cégstruktúra kialakítása, felvásárlási tranzakciók, számviteli kérdések, illetőleg az adóhatósági ellenőrzések  témakörében.

Forrás: PricewaterhouseCoopers, 2010. All rights reserved – Minden jog fenntartva.



A Lépéselőny Virtuális Irodaház üzleti közösség, az üzleti partnerkeresésre alkalmas cégtár, szakmai tudakozó. Legyen a célja új vevő szerzés, értékesítés – a Lépéselőnnyel a bevétel és a haszon nem marad el. A magyar gazdaság szereplői közti üzleti kommunikáció terepe. Minden, ami egy vezető, cégvezető, ügyvezető igazgató életében nélkülözhetetlen: a vezetőképzés alapjai, a cégvezetés feladatai, a humánpolitika, a tőzsde, az irodavezetés – összefoglalva gyakorlatban használható ötletek a vezetői munka minden részletéhez. A Lépéselőny Virtuális Irodaház olyan, mint egy cégvezető képző, egy gyakorlati vezetőképzés a cégvezetés részére, hogyan foglalkozzon cégével, hogy hatékony legyen és több profitot termeljen.

 

Ügyfélszolgálat, bejövő híváskezelés, túlcsorduló hívások kezelése, kampányvonal

Hogyan tud úrrá lenni a folyamatosan csöngő telefonokon?

Üzembiztos módszert mutatunk: munkatársai helyett mi fogadjuk cége beérkező hívásait (vagy azok egy részét, igényei szerint), nyugodt mederbe terelve feladatait.
Érdekel

Hideghívások, telemarketing

Lead generálás, időpont-egyeztetés, piackutatás, közvélemény-kutatás

Értékesítők, cégvezetők számára aranybánya
Sikerdíjas tárgyalási időpont egyeztetés friss és szűrt cégadatbázisból
Érdekel

Adatbázis, e-mail lista, telefonszám lista

Lépéselőny Önnek, a konkurensei előtt - Tessék, válasszon vevőt magának!

Marketing adatbázis, amire szüksége van ahhoz, hogy végre beinduljon a cége
Érdekel

Hírlevél kampányok, tömeges és célzott eDM küldés

A tömeges DM levél küldés bizonyítottan hatékony módja annak, hogy növelje a forgalmát!

Ne bajlódjon az adatbázis építéssel! Csoportos e-mail küldés, eDM marketing szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére.
Érdekel

SMS kampányok

Érjen el egyszerre több ezer ügyfelet azonnal! Az olcsó és kiemelkedően hatékony kampány, amire eddig várt!

Tegyük fel, hogy időszakos akciója hírét gyorsan szeretné potenciális vagy már meglévő ügyfelei ezreihez eljuttatni. Milyen módszert választ?
Érdekel

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Székely-Plusz Építõ és Sz... Székely-Plusz Építõ és Szolgáltató Kft.
Székely József József

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Tbs Kft.
Kiss László

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Izzó Futár Bt.
Farka Zoltán

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Bazsika Betti
Bazsika Betti

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető


Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson azáltal, hogy a cookie-k megjegyzik a személyes beállításait. További információkért olvassa el az Adatkezelési Szabályzatunkat.

A fentiekket egyetértek.