Cél az élelmiszerek minőségének emelése Nyomtatás E-mail
2017. november 13. hétfő, 00:00

A kormány Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiájának célja, hogy egészséges, kiváló minőségű, biztonságos termékek kerüljenek az asztalunkra, s ezek előállítása, kereskedelme, felhasználása, fogyasztása során a társadalom magas fokú tudatosságot és felelősséget tanúsítson - mondta beszédében Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a XII. Növényorvosi Napon, Gödöllőn – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.


Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az élelmiszerek minőségének emelését, a vásárlói tudatosság fejlesztését, valamint a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését szolgáló intézkedéseket tartalmazó 20 pontos akciótervet 2017 nyarán fogadta el a kormány.

Az élelmiszerlánc-biztonság alapvető kérdése a növények termesztését fenyegető károsítók elleni védekezés. A más földrészekről érkező károsítók különösen veszélyeztetik a környezetet. A globális kereskedelem és az éghajlatváltozás következtében pedig jelentősen megnőttek ezeknek a kockázatai. Nagy István felhívta a figyelmet arra, hogy korszerűsíteni és fejleszteni kell a termékek Európai Unión belüli forgalmazására vonatkozó eszközöket – mint például a növényútlevél, a védett zónák – és további forrásokat kell biztosítani ezek alkalmazására.

Az államtitkár arról is szólt, hogy a növényvédő szerek maradékai a kémiai élelmiszerlánc-biztonság egyik legfontosabb kockázati tényezőjévé válhatnak, ezért biztosítani kell a növényvédő szerek folyamatos ellenőrzését. Emellett olyan termesztéstechnológiai rendszerek elősegítésére van szükség, amelyek a növényvédő szerek emberi egészségre és környezetre jelentett kockázatainak és kifejtett hatásainak csökkentésére alkalmasak. Aláhúzta, egy a környezet és az egészség védelmét maximálisan szem előtt tartó, egészséges termékeket előállító integrált gazdálkodási rendszer kidolgozására és elterjesztésére van szükség.

Nagy István örömtelinek nevezte, hogy elindult a növényvédelmi előrejelző hálózat kiépítése.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 14.
 

Lépjen kapcsolatba a Virtuális Irodaház Tagjaival - egy kattintással!

Vén Diák Vendéglátó Kft.
Borbély Noémi

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Udvari Komplex Bau Kft.
Mészáros Zsuzsanna

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
TGC HUNGARY KFT.
Tényi Gábor

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető
Macont Mûszeripari Kft.
Fejes János

Partner ajánlása ismerősnek
További adatok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Feltöltött állományok >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Ismerősök >> További adatok megtekintése csak regisztrált tagjainknak lehetséges..
Regisztrációhoz kattintson ide..
Bemutató üzemmód, csak az adatok egy része hozzáférhető